1. Home
 2. Biografie lay-out ideeën

Biografie lay-out ideeën

Schrijf een biografie

Waarom moeilijk doen met fictie als het echte leven zo veel interessanter kan zijn? Of je nu een levensverhaal hebt dat het waard is om te delen, of het is dat van een vriend, kennis, of misschien zelfs een historisch figuur, biografieën blijven populair met een reden: mensen vinden het fantastisch om geïnspireerd te raken door anderen. De onderstaande lay-outs hebben de specificaties waarvan wij denken dat ze goed passen bij een biografie.

Lay-out ideeën

Deze lay-out neemt geen loopje met kwaliteit. Het zal een vorstelijke indruk maken, met het nadeel dat het duur is om te produceren en te verzenden.

 

 • Omslag Type: Hardcover

  Geef je boek wat meer plechtstatigheid

 • Formaat: 177 x 254mm

  Omdat biografieën levensgroot zijn

 • Papiersoort: Wit

  Kan vervangen worden door crème als je geen foto’s gebruikt

 • Omslag Afwerking: Mat

  Voor een nette, fatsoenlijke look

 • Kleur Binnenwerk: Kleur

  Omdat je waarschijnlijk je verhaal wilt aanvullen met foto’s

Een fatsoenlijke, no-nonsense lay-out. Meer draagbaar dan een hardcover, terwijl het groter-dan-gemiddelde formaat alsnog een indrukwekkende verschijning op elke boekenplank maakt.

 • Type Omslag: Paperback

  Goedkoper om te produceren, en gemakkelijker mee te nemen

 • Formaat: 170 x 240mm

  Omdat biografieën levensgroot zijn

 • Papiersoort: Wit

  Kan vervangen worden door crème als je geen foto’s gebruikt

 • Omslag Afwerking: Mat

  Voor een nette, fatsoenlijke look

 • Kleur Binnenwerk: Kleur

  Omdat je waarschijnlijk niet veel afbeeldingen zult gebruiken

Een lay-out die is ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen draagbaarheid en leesbaarheid. Hiermee worden je verzendkosten geminimaliseerd, en je winstmarges gemaximaliseerd.

 • Type Omslag: Paperback

  Goedkoper om te produceren, en gemakkelijker mee te nemen

 • Formaat: 155 x 235mm

  Houdt de verzendkosten laag

 • Papiersoort: Wit

  Kan vervangen worden door crème als je geen foto’s gebruikt

 • Afwerking: Mat

  Voor een nette, fatsoenlijke look

 • Kleur Binnenwerk: Zwart/wit

  Als je geen foto’s gebruikt, of je foto’s goedkoop wilt laten afdrukken

Biografie omslag ideeën

Het kan moeilijk zijn een biografie te vinden zonder het gezicht van de betreffende persoon op de omslag. Het is vrij logisch – geïnteresseerde lezers kunnen precies zien over wie het boek gaat zonder iets te hoeven lezen, en mensen die niet op zoek zijn naar een biografie raken misschien geïnteresseerd als er iemand op de omslag staat die ze herkennen.

Dus, het gezicht van de persoon die centraal staat in je biografie is waarschijnlijk een goede keuze voor je omslag. Hoewel dit je mogelijkheden beperkt in vergelijking met andere genres, kun je nog steeds de stijl van je biografie uiten door de manier waarop je je onderwerp presenteert. Hieronder vind je een aantal ideeën die je kunt kopiëren of waarop je kunt voortbouwen. Je kunt al deze omslagen namaken met onze cover designer.

DE GEDURFDE

Een scherpe, zwart-wit close-up is een klassieker in de biografie. Het geeft boeken een strakke, professionele, en indrukwekkende uitstraling als het goed wordt toegepast.

Het close-up portret gecombineerd met de gecentreerde tekst en een titel in een contrasterende kleur creëert een zeer opvallende look. Zorg ervoor dat je een foto van hoge kwaliteit gebruikt met een intense gezichtsuitdrukking om plechtigheid voort te brengen.

DE ZELFVERZEKERDE

Voor een minder dramatische omslag kan je een foto gebruiken van de betreffende persoon in je biografie, die wat meer is uitgezoomd en waarop hij of zij zit, leunt of staat. Een kleurenfoto zal ook een meer genuanceerde eerste indruk maken.

Als je van plan bent je titel niet in het midden te plaatsen, zorg er dan voor dat de tekst op je omslag in balans is met de afbeeldingen, zoals we in dit voorbeeld hebben gedaan.

DE MINIMALISTISCHE

Misschien is het betreffende persoon van je biografie niet direct herkenbaar, of wil je het gebruiken van een foto juist vermijden. Misschien herkennen mensen de woorden sneller dan zijn of haar gezicht, of is het niet één persoon waarover je schrijft, maar meerdere?

In dat geval kun je altijd kiezen voor een minimalistische omslag waarbij de tekst centraal staat. Dat kan op veel verschillende manieren, maar houd in gedachten dat je een echt pakkende titel nodig hebt.

Je kan ook handige tips krijgen over het opmaken van je manuscript en het ontwerpen van je omslag op onze blog!