1. Home
  2. Boek drukken

Boek drukken

Eenvoudig en snel je boek drukken

Bij Mijnbestseller kan je eenvoudig je boek ontwerpen en drukken, al vanaf één exemplaar. Je bepaalt zelf de grootte, het materiaal en de drukprijs van je boek. Daarnaast krijg je ook volumekorting vanaf drie exemplaren. Waar wacht je nog op?

Je boek drukken met print on demand

Je eigen boek drukken is tegenwoordig heel eenvoudig. In het recente verleden was je aangewezen op hoge aantallen boeken die via offset werden gedrukt. Je bestelde dan minstens 300 stuks, waarvan het maar de vraag was of je die allemaal wel zou verkopen of zou gebruiken. En dat is uiteindelijk zonde van het geld en slecht voor het milieu. Het printen van boeken is de laatste jaren zo enorm ontwikkeld dat je nu heel eenvoudig je boekjes kunt laten drukken in iedere gewenste oplage, al vanaf 1 exemplaar! En dat ook nog eens tegen hele lage kosten en met een hoge kwaliteit. Printing-on-demand maakt dit mogelijk: de boeken worden stuk voor stuk gedrukt.

We ondersteunen je tijdens het gehele proces

Boek drukken in iedere gewenste oplage

book buddy Print on demand icon

Je kunt je boek al vanaf 1 exemplaar laten drukken en je kunt op ieder gewenst moment je eigen boek weer laten printen in de door jou gewenste oplage. Zo zit je nooit met een grote voorraad thuis en zodra je weer boeken nodig hebt bestel je ze. Een ander groot voordeel is dat je eenvoudig aanpassingen in je manuscript of omslag kunt doorvoeren. Zo beschik je altijd over de meest actuele versie van je boek. Het is hierdoor ook eenvoudig om gepersonaliseerde boeken te maken om net even extra aandacht aan de ontvanger te geven. Meer weten over het drukken van je boek in een kleine oplage?

Je hebt grote plannen

Grote oplage boek drukken: offset drukken

book buddy offset printing icon

Wanneer je grotere aantallen nodig hebt, vanaf circa 400 exemplaren, dan stappen we over op offsetdruk. Dit is een ander drukproces dan printing-on-demand en is goedkoper bij grotere aantallen. Je krijgt dan alle bestelde boeken in 1 keer geleverd en bent zelf natuurlijk verantwoordelijk voor de verkoop en verdere distributie. Meer weten over onze aantrekkelijke tarieven of het drukken van je boek in een grote oplage? Neem contact met ons op.

Hoe maak je jouw boek

Boeken drukken: hoe werkt het?

Het proces is heel eenvoudig en schetsen we even in vogelvlucht:

  1. Je maakt een gratis account aan en activeert deze
  2. Je klikt op ‘Nieuw boek’ en doorloopt de stappen
  3. Wanneer je alleen maar je boek wil laten drukken, dan sla je de stappen ISBN en Prijs over
  4. In de laatste stap kun je je boek bestellen, wij printen de boeken en leveren ze op het door jou gewenste adres
  5. In je account zie je altijd je bestelhistorie en kun je de facturen downloaden ten behoeve van je administratie

Onder de indruk

Ik heb net m’n bestelling ontvangen, en ik ben echt onder de indruk! Een boek drukken kun je dus helemaal zelf!
Jan Velsen, auteur van ‘Leven zonder masker’

Veel verschillende mogelijkheden

Paperback en hardcover boeken printen

We bieden een reeks aan mogelijkheden:

  • Je kiest eerst of je een paperback of een hardcover boek wenst. De paperback heeft een 240 grams omslag en is verreweg de meest gebruikte omslag. Een hardcover is gemaakt van stevig karton en is een paar euro duurder.
  • Je kunt kiezen uit diverse formaten, waaronder staande boeken, liggende boeken en vierkante boeken.
  • Voor je manuscript kies je uit 3 papiersoorten: Romanpapier (90 grams), dat gebruikt wordt voor thrillers, literair werk en romans, HVO wit papier (80grams) dat veelal voor educatief werk wordt gebruikt en semiglans papier (115 grams), dat geschikt is voor fotoboeken, kookboeken en boeken waar beeldmateriaal de boventoon voert. Leer meer over onze papiersoorten.

Zie voor alle formaten en mogelijkheden onze prijscalculator.

Wat kost het drukken van een boek

Eigen boek laten drukken: kosten

Om maar gelijk met het goede nieuws te beginnen: het laten drukken van je boeken is goedkoop! Door de drukprocessen efficiënt in te richten is dit mogelijk. De kosten van het drukken van je boek hangen af van de specificaties van jouw boek: een paperback met een zwart-wit binnenwerk en weinig pagina’s is het goedkoopst, een hardcover boek met kleur in het binnenwerk en veel pagina’s is het duurst. Vanaf 3 exemplaren bieden we al aantrekkelijke volumekortingen. Bekijk onze tarieven.

Hoe lang duurt het drukken van een boek

Boeken laten drukken: levertijden

Zodra jij jouw boek hebt besteld sturen wij de drukkerij aan. Dit gaat volledig automatisch. We gebruiken altijd de bestanden die op het moment van bestellen actueel zijn. Jij krijgt een orderbevestiging na het bestellen en op het moment dat wij het boek verzenden krijg je een verzendbevestiging met tracking code. Het drukken van een paperback duurt gemiddeld 2 – 4 werkdagen, een hardcover duurt 1 – 2 werkdagen langer. Het verzenden neemt 1 – 2 werkdagen in beslag. Zie ook orders en verzending.

Ook internationaal

Boeken laten printen en bezorgen: internationaal

Je kunt boeken voor jezelf laten drukken, je kunt ze ook naar iemand anders laten versturen. We bezorgen over de hele wereld. In Europa beschikken we over een fijnmazig netwerk aan gespecialiseerde boekdrukkers. Onder andere in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland/België en Spanje/Portugal. Dit betekent dat de doorlooptijden kort zijn en de verzendkosten laag! Ons print netwerk breidt zich de komende tijd steeds verder uit.