Je boek drukken: grote oplage of kleine?

Er zijn grofweg twee technieken om boeken te laten drukken: digitaal printen en offsetdruk. Digitaal printen, ook wel printing-on-demand genoemd, is geschikt voor de kleinere oplages (tot circa 400 exemplaren), terwijl offsetdruk de ideale oplossing is voor de grotere oplages.

Wanneer kies je voor offsetdruk?

Als je zeker weet dat je zelf veel boeken gaat verkopen of wanneer je de boeken moet verspreiden onder een bepaalde doelgroep, dan kan het interessant zijn om te kiezen voor offsetdruk. Vanaf circa 400 exemplaren is offset interessant voor het drukken van jouw grote oplage. Bij kleinere aantallen is het minder interessant omdat de opstartkosten van offsetdruk hoog zijn: er moeten drukplaten worden gemaakt en deze moeten worden gespannen in de drukpers om te kunnen starten met het drukken van de boeken. De boeken worden in een keer afgeleverd en jij bent verantwoordelijk voor de verdere verkoop cq distributie.

Grote oplage boeken drukken: levertijden

Het drukken van een grotere oplage via offsetdruk duurt iets langer dan het drukken via printing-on-demand. De gemiddelde levertijd is 2 – 3 weken na goedkeuring van de drukproef. De drukproef bestaat uit twee bestanden: je manuscript en je boekomslag. Deze bestanden kun je eenvoudig via ons platform maken of uploaden, zodat we zeker weten dat jouw boek goed gedrukt wordt. Nadat de boeken zijn gedrukt worden ze op het door jou gewenste adres geleverd!

Je boek in een grote oplage drukken? Eerst een proefexemplaar!

We raden je aan om niet gelijk een hele grote oplage te bestellen voordat je zeker weet dat je boek helemaal goed is. Het is echt zonde wanneer je straks met bijvoorbeeld 500 boeken zit en er staan nog wat schoonheidsfoutjes in. Koop dus altijd eerst een (of meerdere) proefexemplaar en controleer deze goed voordat je een grote bestelling plaatst. Dit kun je eenvoudig via ons platform doen door op nieuw boek te klikken en de stappen te doorlopen. In de laatste stap kun je jouw proefexemplaar kopen.

Boeken via offset drukken: kosten

De kosten per exemplaar van het drukken van jouw boek in een grote oplage zijn een stuk lager dan wanneer je er bijvoorbeeld een paar bestelt via printing-on-demand. Het laten drukken van een paperback boek met een zwart-wit manuscript bijvoorbeeld kost slechts enkele euro’s bij een oplage van 500 exemplaren. Een hardcover met een kleuren binnenwerk is natuurlijk wat duurder, maar ook hier geldt dat wanneer de oplage hoog genoeg is, de kosten fors lager zullen zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.