Goedkoop en flexibel drukken

Kun je echt al vanaf 1 exemplaar goedkoop een boek laten drukken en is de kwaliteit van het boek dan goed? Ja, dat kan echt. Wij hebben ervoor gekozen om het drukken van 1 boek tegen lage kosten aan te bieden. En wanneer je meer boeken bestelt geniet je van aantrekkelijke volumekortingen, al vanaf 3 exemplaren! 

Hoe werkt dat eigenlijk?

Dit wordt mogelijk gemaakt door digital printing, ook wel printing-on-demand genoemd. Door het grote volume dat we jaarlijks drukken kunnen we de kosten voor het drukken van boeken heel laag houden en is het betaalbaar voor iedereen. Zie onze tarieven.

Je eigen boek laten drukken werkt eenvoudig

Wanneer je bestanden al gereed zijn, kun je binnen enkele minuten je bestelling plaatsen. Je neemt een account (kosteloos), activeert deze, klikt op nieuw boek en doorloopt de stappen. De belangrijkste zijn het uploaden van je manuscript en je omslag, de rest kun je overslaan of heel snel invullen. In de laatste stap bestel je je boek. Na je bestelling krijg je uiteraard een orderbevestiging en gaan wij voor je aan de slag en gaan we jouw boeken drukken. We sturen je een verzendbevestiging met tracking code op het moment dat we de gedrukte boeken naar het door jou gewenste adres verzenden. Zie ook het proces in detail.

Je bent volledig flexibel

Dit is het mooie van printing-on-demand. Er zijn geen minimale bestelgroottes, dus je wordt ook niet geconfronteerd met hoge kosten. Al vanaf 1 exemplaar kun je jouw boek bestellen en je kunt zo vaak bestellen als je wenst. Wil je de inhoud van je manuscript aanpassen of wil je de boekomslag veranderen? Geen probleem, jij zit aan het stuur, jij bepaalt. Je uploadt eenvoudig een nieuw manuscript of boekomslag of maakt deze snel met onze geavanceerde cover designer. Wil je meerdere versies van je boek naast elkaar hebben staan? Ook dit kan: je kunt eenvoudig je boek kopiëren en snel een het gekopieerde boek aanpassen. Dat noemen we flexibiliteit!

Laat het boek drukken dat jij wenst

We bieden je een reeks aan mogelijkheden op het gebied van bindwijze, formaten en papiersoorten. Zo kun je kiezen uit een paperback of een hardcover uitvoering. De paperback heeft 240 grams karton als boekomslag, de hardcover heeft dik karton als omslag, maar is wel een paar euro duurder. We bieden een reeks aan verschillende formaten die onderverdeeld zijn in staande, liggende en vierkante boeken. Tot slot kun je kiezen uit 3 verschillende papiersoorten: Romandruk (90 grams) voor de thrillers, romans en literaire werken, HVO wit (80 grams) voor educatief materiaal of biografieën en Semiglans wit papier (115 gams) voor de boeken waar foto’s een bepalende factor zijn. Kijk eens naar alle mogelijkheden die we bieden.

Korte doorlooptijden: de boeken worden snel geprint

Het proces van printing-on-demand is fascinerend om naar te kijken: de manuscripten worden ‘op rol’ gedrukt, de boekomslagen worden op een andere printstraat gedrukt. Beiden komen samen en worden aan elkaar gelijmd, waarna ze gesneden worden. Dan krijgen de boeken even rust en worden ze ingepakt en verzonden. Een paperback wordt tussen de 2 – 4 werkdagen verstuurd, een hardcover duurt een dagje langer. De bezorging door PostNL neemt in de regel 1 dag in beslag, heel soms 2 dagen.

Boeken laten printen en bezorgen: internationaal

Je kunt boeken voor jezelf laten drukken, maar je kunt ze ook naar iemand anders laten versturen. We bezorgen over de hele wereld. In Europa beschikken we over een fijnmazig netwerk aan gespecialiseerde boekdrukkers. Onder andere in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland/België en Spanje/Portugal. Dit betekent dat de doorlooptijden kort zijn en de verzendkosten laag omdat we lokaal drukken!

Start nu met je familieboek, fotoboek, dichtbundel of leerboek

Welk boek je ook in gedachte hebt om te schrijven, wij kunnen het printen voor je. Of het nu een dichtbundel is, uitgevoerd als paperback met een zwart-wit binnenwerk en mooie illustraties, of het is een familieboek met mooie foto’s uit de oude doos, het kan allemaal. Ter inspiratie hebben we verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Staat jouw specifieke boek er niet bij? Niet getreurd, we kunnen het ongetwijfeld maken!