Boek drukkenBoek uitgeven

Waarom een boek maken en drukken via print-on-demand?

2 reacties

Print-on-demand

Print-on-demand is een drukproces waarbij boeken alleen gedrukt worden als er een specifieke vraag naar is. Na het online bestellen van een boek, wordt de bestelling meteen geprint. Op deze manier is er dus geen voorraad, maar speelt Mijnbestseller direct in op de vraag van de lezer. Deze techniek biedt Mijnbestseller aan voor bestellingen van kleine oplages tot 300 exemplaren. Voor een grote oplage wordt er gebruik gemaakt van offset druk. Hier zijn opstartkosten aan verbonden waardoor het alleen voordelig is om dit te gebruiken voor een grote oplage.

Digitaal drukken versus offset drukken

Bestellingen via print-on-demand worden digitaal gedrukt. De vaste kosten per drukopdracht zijn lager in vergelijking met het offset drukken. Daarnaast zijn de druktijden korter. Hierdoor is digitaal drukken perfect is voor kleinere oplages. Het te drukken beeld wordt digitaal aangeleverd en door professionele printers gedrukt.

Mijnbestseller biedt offset drukken aan vanaf een bestelling van 300 exemplaren. Bij offsetdruk wordt het beeld aangebracht op een aluminiumplaat. Hierna wordt deze plaat vochtig gemaakt. De droge delen van de plaat nemen de inkt op en de vochtige delen stoten de inkt af. Het beeld wordt daarna op een rubberen doek gedrukt. Dit wordt dan gebruikt om op papier te drukken.

De voordelen

  • Beschikbaar vanaf 1 exemplaar: een besteld boek wordt meteen gedrukt en verstuurd.
  • Flexibiliteit: je bent als auteur niet gebonden aan een minimum oplage die je thuis of in een opslag moet bijhouden. Een aantal boeken nodig voor een boekpresentatie of signeersessie? Dat is makkelijk te bestellen!
  • Snelle levertijd: de levertijd voor offset drukwerk loopt al snel op tot enkele weken, in tegenstelling tot de 5 tot 7 leverdagen voor print-on-demand.
  • Sterke kwaliteit en lage kosten: de verschillen in kwaliteit tussen een print-on-demand gedrukt boek en een offset gedrukt boek kan een lezer niet onderscheiden. Mijnbestseller heeft daarnaast regelmatig persoonlijk contact met de drukker om de kwaliteit van het drukwerk te evalueren. Kleurenpagina’s worden afzonderlijk betaald. Op deze manier kan het eindresultaat goedkoop gedrukt worden.

Duurzaam

Mijnbestseller kiest voor een duurzame optie. Print-on-demand vermijdt het risico dat een groot aantal boeken weggegooid moeten worden na het ontdekken van een fout. Een aanpassing in het manuscript of de cover kan elke auteur makkelijk bijwerken via het platform. Print-on-demand zorgt ervoor dat je lezers altijd het meest recente exemplaar kunnen bestellen.

Verkopen via Mijnbestseller en het Centraal Boekhuis

Elke reguliere uitgever is verbonden met het Centraal Boekhuis. Het Centraal Boekhuis is het grootste distributiecentrum voor boeken in het Nederlandstalige taalgebied. Vele boekhandels kopen alleen boeken in die via het Centraal Boekhuis aangeleverd worden. Ook Mijnbestseller is verbonden aan het Centraal Boekhuis. Zij werken ook via een print-on-demand techniek. Een boek verkopen via het Centraal Boekhuis is alleen mogelijk na de aankoop van een ISBN-code. Deze code kun je via Mijnbestseller aankopen voor slechts 12,75 euro.

Kosten

De aankoopprijs per boek kan je berekenen via de prijscalculator. Geef hierbij volgende elementen aan: welk type boek je verkiest (hardcover of paperback), welk formaat je boek zal hebben, de afwerking, het papier, of er kleurenpagina’s aanwezig zijn in het boek en het aantal pagina’s dat het boek zal tellen. Hierna toont Mijnbestseller een overzicht van de prijs per boek. Daarnaast kun je zien dat er al volumekortingen mogelijk zijn vanaf 3 exemplaren. Wil je een oplage aankopen van minimum 300 boeken? Neem contact op via e-mail voor een vrijblijvende offerte.

Besluit

Mijnbestseller gebruikt print-on-demand omdat het een duurzaam alternatief is voor kwalitatief drukwerk. Deze optie is perfect voor beginnende auteurs die makkelijk en snel hun boek willen verkopen. Een grote oplage wordt gedrukt via het offset drukken. De opstartkosten zijn hoger, maar de uiteindelijke kostprijs zal lager zijn dan print-on-demand.

Meer informatie over het drukken? Verstuur je vraag via e-mail naar info@mijnbestseller.nl!