Welke papiersoort is de beste voor jouw boek?

Een van de keuzes die je moet maken is bepalen welke papiersoort het meest geschikt is voor jouw boek. Wij drukken boeken in drie verschillende papiersoorten: Romanpapier, HVO wit papier en Semiglans papier. Alledrie zijn kwalitatief hoogwaardige papiersoorten. Welke is geschikt voor jouw boek? We lopen ze alledrie even langs.

Romanpapier (90 grams)

De naam verklapt het al: romanpapier is bij uitstek geschikt voor het drukken van romans. Maar ook voor thrillers, novelles, literair werk, dichtbundels enzovoort. Het is de meest gebruikte papiersoort. Het papier is off white van kleur, net zoals een crème is. Het voelt stevig aan geeft het boek uitstraling. Het is het dikste papier dat we aanbieden.

HVO wit papier (80 grams)

Oneerbiedig gezegd lijkt HVO op papier dat je ook in je printer aantreft. Behalve natuurlijk dat we werken met een uitstekende kwaliteit en het papier in grote rollen op de printstraat wordt bevestigd waarna de boeken worden gedrukt (dit geldt ook voor de andere papiersoorten). Boeken die zeer geschikt zijn om te worden gedrukt op HVO papier: educatieve boeken, wetenschappelijke boeken, non-fictie boeken zoals een biografie,

Semiglans wit papier (115 grams)

Dit is de gladde jongen onder de papiersoorten, maar hij is niet te glad. Ondanks het gewicht van 115 gram (per vierkante meter), is dit het dunste papier dat we aanbieden. Het voelt zacht aan en geeft het boek een chique uitstraling. We hebben bewist gekozen voor semiglans papier, zodat je het boek ook nog onder een lamp kunt lezen, zonder dat je last krijgt van weerkaatsingen van het licht. Boeken die je het beste op semiglans papier kunt laten drukken zijn onder andere kookboeken, fotoboeken en ieder boek waar beeldmateriaal een bepalende factor speelt.

Prijzen van de papiersoorten

De prijzen van de papiersoorten ontlopen elkaar niet veel. Wil je zien wat het drukken van jouw boek met jouw gewenste papiersoort kost? Bekijk onze prijscalculator!

Oog voor de omgeving

Alle papiersoorten die we gebruiken zijn FSC gecertificeerde papiersoorten. Dit betekent dat er geen bossen verloren gaan als gevolg van het gebruik van deze papiersoorten. Zeer belangrijk in een tijd waar we uiterst voorzichtig met onze aardbol moeten omspringen!