1. Home
  2. Boek uitgeven

Boek uitgeven

Je eigen boek uitgeven in vogelvlucht

Zelf je boek uitgeven en verkopen is de snelst groeiende trend in het uitgeefvak. Het is eenvoudig, je verdient per boek een aantrekkelijke marge en je hoeft niet vooraf te investeren. Je hebt volledige controle over het uitgeefproces, waarbij ons platform je ondersteunt. Uiteraard behoud jij alle rechten over je boek en je bent niet gebonden aan een contract. Je kunt zelf tegen de laagste kosten je boek kopen en je hebt een ruime keuze aan verkoopkanalen, zoals bol.com, Bruna en Libris.

Hoe kan ik mijn boek uitgeven?

Dit hebben we makkelijk voor je gemaakt! We hebben onze jarenlange expertise op het gebied van boeken uitgeven en boeken drukken gebruikt om een uitgeefplatform te ontwikkelen dat jou bij de hand neemt en je begeleidt tijdens het uitgeefproces. In het kort: Je neemt een account en activeert deze. Je klikt vervolgens op nieuw boek en doorloopt de stappen, bij iedere stap leggen we uit wat je moet doen. In de laatste stap kun je een proefexemplaar kopen en deze controleren. Wanneer je tevreden bent over het resultaat kun je jouw boek publiceren en gebruik maken van alle promotiemogelijkheden die we je bieden. Je kunt zelf de verkopen volgen en maandelijks maken we jouw royalty’s over.

Je eigen boek uitgeven in detail

We hebben de stappen die je doorloopt wanneer je zelf je boek uitgeeft op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je te wachten staat wanneer je begint met het uitgeven van jouw boek. Je kunt bij ons een paperback, hardcover en/of e-book uitgeven.

De voordelen van het zelf uitgeven van je boek

We hebben de vele voordelen van het zelf een boek uitgeven voor je op een rijtje gezet:

  • Jij zit aan het roer, je bepaalt het tempo en je behoudt je creatieve vrijheid
  • Ons platform begeleidt je stap voor stap
  • Je behoudt altijd de rechten over je werk
  • Jij bepaalt de verkoopkanalen, de verkoopprijs en de marge per verkocht boek
  • Een boek uitgeven bij ons is kosteloos, een ISBN (eenmalig €12,75) is uitsluitend nodig wanneer je via de boekhandel wenst te verkopen
  • We bieden je diverse verkoopkanalen, van bol.com en de boekhandels tot een gratis eigen webshop en verkoop via social media en WhatsApp
  • Je beschikt over verkoopoverzichten en we betalen je maandelijks je royalty’s
  • Je kunt je boek tegen een gereduceerd tarief zelf kopen, zo vaak als je wenst, vanaf oplage 1; al vanaf 3 exemplaren bieden we aantrekkelijke kortingen
  • Je hoeft je boek overigens niet te publiceren, je kunt ook gewoon boeken voor jezelf bestellen zonder dat het op de markt komt; wij zorgen dan voor het drukken van je boek en de bezorging

FAQ

Wat kost het om mijn boek uit te geven?
Je kunt je boek helemaal kosteloos uitgeven. Alleen wanneer je via de boekhandels, zoals bol.com, Bruna, amazon.nl en Libris, wenst te verkopen is een ISBN verplicht. Dit ISBN is de unieke identificatie van een boek en wordt door alle boekhandels in de wereld gebruikt. De boeken die je voor jezelf bestelt moet je natuurlijk ook betalen.

Wat kan ik verdienen met de verkoop van mijn boek?
Dit verschilt per verkoopkanaal. Wanneer je via onze webshop of jouw gratis auteurswebshop en social media verkoopt, dan is jouw marge het hoogst. We hebben een handige prijscalculator gemaakt zodat je snel kunt zien wat jij met de verkoop van jouw boek kunt verdienen.

Welke boekformaten en papiertypes bieden jullie?
We hebben dit voor jou op een rijtje gezet in onze prijscalculator. Je ziet de formaten van de paperback boeken die we bieden en de formaten hardcover boeken die we bieden. Een e-book heeft geen vast formaat, omdat een e-book automatisch schaalt naar het formaat van de e-reader die de lezer gebruikt.

Waar kan ik mijn boek verkopen?
We bieden diverse mogelijkheden. Je krijgt als auteur gratis een auteurswebshop. Samen met onze webshop en verkoop via social media en WhatsApp levert dit je de hoogste marge per verkocht boek op. Natuurlijk bieden we ook alle boekhandels aan: bol.com, amazon.nl, managementboek.nl, Libris, Ako, Bruna, etc! Voor de verkoop van je ebooks bieden we deze ook aan en daar bovenop komt nog de optie Kobo Plus, de abonnementsdienst van Kobo en bol.com. Daarnaast bieden we voor e-books ook de Apple Books en Kindle aan.

Helpen jullie ook met de promotie van mijn boek?
Ons platform ondersteunt je volop bij de promotie van je boek. We zijn bijvoorbeeld geïntegreerd met Whatsapp, Instagram, Twitter, LinkedIn en Facebook voor de rechtstreekse verkoop en bieden een breed scala aan tips hoe je deze platformen het beste kunt gebruiken om je boek te promoten. Daarnaast bieden we een persbericht, tips voor een boekborrel of boekpresentatie, promotiemateriaal (betaald) en nog veel meer!

Kan ik mijn boek ook internationaal verkopen?
Jazeker! We hebben een wereldwijde interface met Amazon voor papieren boeken (alleen paperback) en we bieden ook verkoop via andere boekhandels in de meeste Europese landen aan. We drukken de boeken dan lokaal zodat de levertijden kort zijn en de verzendkosten laag. Voor e-books bieden we alle belangrijke verkoopkanalen aan, zoals de Amazon Kindle Store, Kobo, Google Play en Apple iBookstore.

Ik wil alleen een boek drukken, kan dat ook?
Ja, dat kan zeker. Je hoeft natuurlijk niet te publiceren. Een familieboek of een vriendenboek wil je waarschijnlijk niet in de openbaarheid brengen en dat hoeft ook niet. In de laatste stap kun je al je boek bestellen! Zie onze prijscalculator voor onze aantrekkelijke tarieven!