Geef je boek uit in het buitenland

De meeste boeken worden geschreven, gepubliceerd en verkocht in de taal en het land waar je woont. Een Duits boek bijvoorbeeld wordt in Duitsland verkocht. Dat is ook logisch want in je eigen land bevindt zich in de regel toch je doelgroep. Maar bij Spaanse, Portugese, Franse en met name bij Engelstalige boeken ligt het anders. Bij deze boeken kun je veel potentiële kopers hebben in andere landen. Tijd om over de grenzen te kijken!

Je boek internationaal verkopen

Wij drukken in meerdere landen via printing on demand en bieden diverse mogelijkheden om boeken te laten printen, te verkopen via jouw auteurswebshop, onze webshop en online boekhandels. We drukken boeken bijvoorbeeld in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje & Portugal en Nederland & België. We breiden ons printnetwerk met regelmaat uit. Daarnaast verzenden we natuurlijk ook boeken naar de hele wereld. Wil jij je boek in meerdere landen verkopen? Neem contact met ons op en wij regelen het voor je!

Engelstalige boeken publiceren en verkopen

Boeken die in de Engelse taal zijn geschreven hebben in feite de hele wereld als potentiële afzetmarkt. Niet alleen is in een aantal landen Engels de voertaal, in de meeste andere landen spreekt de hele bevolking ook Engels. Engelstalige managementboeken, wetenschappelijke publicaties, maar ook thrillers en literair werk hebben een potentieel miljardenpubliek. Het is in deze gevallen dus altijd interessant om onze internationale verkoopkanalen in te schakelen. 

Je boek internationaal via Amazon verkopen

Amazon. Vrijwel iedereen kent het. Sommigen vinden het de grote gemene reus, anderen kopen er wekelijks. Wij hebben een wereldwijde interface met Amazon, waardoor je met een paar klikken je boek op de meeste Amazon shops kunt gaan verkopen en met een aantrekkelijke marge! Vooralsnog is deze interface alleen voor paperbacks geschikt. 

Je boek in België en Europa verkopen 

Ga je een Nederlandstalig boek publiceren? Dan wil je jouw boek natuurlijk ook in Vlaanderen verkopen! Of een Franstalig boek in Wallonië. Geen probleem. In Vlaanderen bieden we vrijwel alle boekhandels aan, naast de directe verkoop via je eigen auteurswebshop uiteraard. Binnen enkele dagen heeft de klant in België het boek!

Wil je in andere Europese landen je boek gaan verkopen of laten drukken? Geen probleem. We drukken in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje/Portugal. Zo kun je heel Europa bereiken, zijn de doorlooptijden heel kort en de verzendtarieven laag. Makkelijk toch? Stuur ons even een supportmailtje en we activeren deze verkoopkanalen voor je. 

Je boek in Amerika publiceren en verkopen?

Op dit moment bieden we Amazon aan als verkoopkanaal voor de Verenigde Staten. Je ontsluit hiermee een miljoenenpubliek. Wanneer je een Engelstalig of Spaanstalig boek hebt raden we je aan om Amazon altijd in te schakelen. Zie de marges die jij als schrijver kunt verdienen. 

Je boek publiceren in Latijns Amerika

Op dit moment bieden we nog geen printmogelijkheden in Latijns Amerika. Indien jij je boek daar wil verkopen, dan raden we je aan om te beginnen met een ebook. 

Je ebook internationaal uitgeven en verkopen

Het voordeel van een ebook is dat het niet hoeft te worden gedrukt en dat het binnen enkele seconden bij de koper is bezorgd. Wij bieden alle relevante verkoopkanalen aan zodat jij je ebook over de hele wereld kunt verkopen: Amazon Kindle, Kobo, Google Books Apple Books en veelal ook de nationale boekhandels.

Je kunt ook je boek alleen laten drukken en internationaal verspreiden

Je hoeft natuurlijk niet per se je boek te publiceren. Je kunt er ook voor kiezen om je boek te laten printen in andere landen. Bijvoorbeeld omdat je een vaste groep afnemers hebt in diverse landen, of je hebt een internationaal bedrijf dat met regelmaat publicaties verspreidt. Dat verkort de doorlooptijd en verlaagt de verzendkosten. Neem contact met ons op wanneer je je boek alleen wil laten drukken in het buitenland.