Je eigen boek uitgeven als een professional

Het zelf uitgeven van je boek hebben wij gemakkelijk voor je gemaakt. Je maakt eerst een account aan en activeert deze via de mail die wij je sturen. Dan klik je op nieuw boek en doorloop je de publicatiestappen die we hieronder in het boek uitgeven stappenplan in detail toelichten. Per stap leggen we uit wat de bedoeling is om het je nog makkelijker te maken. Maak je droom waar en start nu met het uitgeven van je eigen boek!

In 7 stappen je boek uitgeven

1. Algemeen

De eerste stap bij het uitgeven van je boek is het vastleggen van de algemene gegevens. Denk aan de titel en subtitel. Wordt het een paperback of een hardcover? Je kiest het formaat en de papiersoort. Je bepaalt ook de auteursnaam en vertelt iets over de auteur. Leuk weetje: je kunt ook onder pseudoniem schrijven, zodat straks niemand weet dat jij de auteur bent.

basisinstellingen boek uitgeven

2. ISBN

Wil je jouw boek verkopen via bol.com, amazon.nl, Bruna en de boekhandels? Dan is een ISBN verplicht. Het isbn is de unieke identificatie van de verschijningsvorm van jouw boek en kost eenmalig €12,75. Wij plaatsen het ISBN met de barcode automatisch achterop je boekomslag, jij moet zelf het ISBN in je manuscript zetten. Je kunt deze stap ook overslaan wanneer je niet via de boekhandel wenst te verkopen of het ISBN later wil aanschaffen. Je kunt natuurlijk altijd je boek verkopen via onze webshop en jouw gratis auteurswebshop!

ISBN

3. Manuscript

In deze stap van het zelf uitgeven van je boek upload je jouw manuscript. Dit kan als PDF of als Word document. We verwachten dat je jouw manuscript helemaal hebt opgemaakt. Na het uploaden tonen wij je een PDF die je goed moet controleren. Nog niet helemaal tevreden? Je kunt zo vaak uploaden als je wenst! Dit is een van de belangrijkste stappen, we ondersteunen je daarom met sjablonen, tips voor de opmaak en professionele diensten!

manuscript uploaden

4. Informatie

Het belangrijkste in deze stap is de lange omschrijving. Deze komt straks in de diverse webshops te staan en is dus van groot belang voor de verkoop van jouw boek! Maak de mensen nieuwsgierig en geef niet teveel weg!

cateory book selfpublishing

5. Omslag opmaken

Het omslag is het visitekaartje van jouw boek, het is de eerste kennismaking met de potentiële kopers. Zorg dus voor een opvallend, leuk, mysterieus of uitdagend ontwerp. Omdat dit zo belangrijk is, helpen wij je hierbij: je kunt een professionele omslag maken met onze cover designer of deze zelf maken en uploaden. In deze stap vertellen we je straks precies waar je omslag aan moet voldoen.

Book cover selpublishing

6. Prijs & verkoopkanalen

Een van de laatste stappen voordat je straks je eigen boek kunt publiceren, maar wel een belangrijke! Je kiest de verkoopkanalen en je legt de verkoopprijs vast. Je ziet direct welke marge jij straks verdient bij welk verkoopkanaal. De marge die je verdient bij het verkopen van je boek via de boekhandel, zoals bol.com, Libris en Ako, is lager dan wanneer je via onze webshop, jouw gratis auteurswebshop of social media/WhatsApp verkoopt. Benieuwd naar wat je kunt verdienen? Bekijk onze prijscalculator

price sell book

7. Proefexemplaar, laatste controle, en publicatie!

Je bent bijna zover om je boek te publiceren. We raden je in deze stap met klem aan om een proefexemplaar te bestellen en deze eerst te controleren voordat je publiceert. Het is zonde wanneer straks jouw lezers je wijzen op eventuele foutjes in je boek. Een proefexemplaar kun je tegen een zeer gereduceerd tarief kopen, bekijk hiervoor onze prijscalculator. Is je boek vervolgens helemaal foutloos? Druk maar op de knop en word een gepubliceerd auteur!

Bijzonder

Ik had nooit zoveel reacties verwacht!
Stefanie van Mol, auteur van ‘Kies voor mij’