Je eigen boek uitgeven als een professional

Een boek schrijven en uitgeven is voor veel mensen een droom. Deze droom wordt alleen vaak uitgesteld, en uiteindelijk niet waargemaakt. Zonde, want het is niet zo onbereikbaar als het misschien lijkt! Tegenwoordig is een boek uitgeven via een uitgeverij niet meer de enige optie die je hebt. Een boek uitgeven in eigen beheer met Mijnbestseller is eenvoudig, en daarnaast heb je altijd zelf de touwtjes in handen. Maak je droom waar en begin vandaag nog met je eigen boek uitgeven zonder uitgever.

Stap 1

De basisinstellingen

De eerste stap die gemaakt wordt bij een boek uitgeven in eigen beheer zijn de basisinstellingen van je boek bepalen.

Boek instellingen
Je kiest wat voor een soort boek je uit wil geven (paperback, hardcover of e-book), het formaat, afwerking van je omslag, type papier en of het boek in zwart/wit of kleur is. Om de keuzes wat makkelijker te maken, bieden we een aantal vooraf ingestelde boektypes met onze stijl selector. En natuurlijk kun je hier je titel, subtitel en auteursnaam invullen!

ISBN
Een ISBN is optioneel, maar is nodig voor het verkopen van je boek via de meeste boekhandels. Je kunt bij ons een ISBN voor een aantrekkelijke prijs kopen.

ebook book paper book

Stap 2

Binnenwerk

Je kunt een Word bestand, PDF of epub uploaden. Ons platform doet alle nodige checks en zal het bestand in een printklare PDF omzetten (of een verkoopbare epub). Na het uploaden krijg je de definitieve versie als download aangeboden, zo kun je zelf nakijken of alles in orde is.
Hou er rekening mee dat we geen aanpassingen maken in je manuscript. We gaan er bijvoorbeeld vanuit dat de opmaak en paginanummers goed zijn.

Word templates
Gebruik 1 van onze templates om direct met de juiste instellingen in Word te werken (denk aan formaat, marges, etc).

download selfpublishing

Stap 3

Publicatie informatie

We hebben wat extra informatie van je nodig voor het verkopen van je boek. Denk aan onderwerp, categorie, trefwoorden en een korte omschrijving. Deze informatie wordt gebruikt in webshops, de achterkant van je omslag en de zoekmachine van Google.

cateory book selfpublishing

Stap 4

Omslag

Een omslag is belangrijk, dat spreekt voor zich: klanten zullen je boek in het begin altijd beoordelen op de omslag, omdat dit hun eerste indruk is. We bieden je 2 mogelijkheden aan voor het maken van je omslag:

CanvasDesigner
Maak gebruik van onze online tool CanvasDesigner om een professionele omslag te maken.

Zelf ontwerpen
Wil je je eigen software gebruiken? Geen probeem. Gebruik de specificaties die we je meegeven via het systeem en upload je eigen omslag als pdf, jpg of png. Je kunt ook gebruik maken van onze professionele diensten (betaald).

Book cover selpublishing

Stap 5

Prijs & verkoopkanalen

Bepaal je eigen verkooprijs en bijbehorende marge. We bieden een verscheidenheid aan verkoopkanalen aan, inclusief onze eigen webshop, de mogelijkheid om direct te verkopen via social media en relevante (online) boekwinkels. Een boek uitgeven in eigen beheer betekent ook alle mogelijkheden benutten.

Verkoopkanalen
Selecteer de verkoopkanalen en landen waar je je boek wilt verkopen.

Prijs
Bepaal je eigen verkoopprijs en marge. De marges kunnen verschillen per verkoopkanaal en land.
Bekijk onze tarieven

Stap 6

Boek uitgeven

Publiceer je boek wanneer je klaar bent. Binnen een uur is je boek via onze webshop en social media te koop! Voor boekhandels duurt dit proces een aantal werkdagen. Een eigen boek uitgeven is echt zo simpel.

Controle
In de laatste stap verwachten we dat je gedetailleerd nakijkt of alle bestanden (manuscript en omslag) en alle instellingen zoals verkoopprijzen in orde zijn.

Bestel een proefexemplaar
Bestel altijd een proefexemplaar voordat je publiceert. Er sluipen altijd kleine foutjes in je boek, of je ontdekt ergens typfouten of een verkeerde opmaak. Met een gedrukt exemplaar zorg je ervoor dat je al deze vervelende dingen ontdekt voordat je het boek in de verkoop zet.

Publish boek

Bijzonder

Ik had nooit zoveel reacties verwacht!
Stefanie van Mol, auteur van ‘Kies voor mij’

Hoe werkt het

Wat gebeurt er als een boekwinkel je boek verkoopt

Wanneer een boekhandel je boek verkoopt, wordt het boek direct via Printing on Demand gedrukt. Het boek wordt verzonden door de boekhandel en wij ontvangen een bericht van de verkoop. Je kunt al je verkoopresultaten in je account bekijken. We betalen je marge elke maand uit. Er is dus geen noodzaak om je boeken op voorraad te leggen, uiteraard is het verstandig om altijd een aantal exemplaren te hebben liggen, zodat je deze direct aan je netwerk kunt verkopen.

Sales channels
Menu