Je eigen e-book uitgeven als een professional

Het zelf uitgeven van je e-book hebben wij gemakkelijk voor je gemaakt. Je maakt eerst een account aan en activeert deze via de mail die wij je sturen. Dan klik je op nieuw boek en doorloop je de publicatiestappen die we hieronder in detail toelichten. Per stap leggen we uit wat de bedoeling is om het je nog makkelijker te maken. Maak je droom waar en start nu met het uitgeven van je eigen e-book!

In 7 stappen je eBook uitgeven

1. Algemeen

De eerste stap bij het uitgeven van je e-book is het vastleggen van de algemene gegevens. Denk aan de titel en subtitel van je boek. Je bepaalt ook de auteursnaam en vertelt iets over de auteur. Leuk weetje: je kunt ook onder pseudoniem schrijven, zodat straks niemand weet dat jij de auteur bent.

basisinstellingen boek uitgeven

2. ISBN

Wil je jouw e-book verkopen via bol.com, amazon.nl, Kobo en Apple? Dan is een ISBN verplicht. Het ISBN is de unieke identificatie van de verschijningsvorm van jouw e-book en kost eenmalig €12,75. Je moet zelf het ISBN in je manuscript zetten. Je kunt deze stap ook overslaan wanneer je niet via de boekhandel wenst te verkopen of het ISBN later wil aanschaffen.

ISBN

3. Manuscript

In deze stap van het zelf uitgeven van je e-book upload je jouw manuscript. Dit kan als epub bestand of als Word document. We verwachten dat je jouw manuscript helemaal hebt opgemaakt. Na het uploaden tonen wij je een epub die je goed moet controleren. Nog niet helemaal tevreden? Je kunt zo vaak uploaden als je wenst! 

manuscript uploaden

4. Informatie

Het belangrijkste in deze stap is de lange omschrijving. Deze komt straks in de diverse webshops te staan en is dus van groot belang voor de verkoop van jouw boek! Maak de mensen nieuwsgierig en geef niet teveel weg! 

cateory book selfpublishing

5. Omslag opmaken

Het omslag is het visitekaartje van jouw e-book, het is de eerste kennismaking met de potentiële kopers. Zorg dus voor een opvallend, leuk, mysterieus of uitdagend ontwerp. Omdat dit zo belangrijk is, helpen wij je hierbij: je kunt een professionele omslag maken met onze cover designer of deze zelf maken en uploaden. 

Book cover selpublishing

6. Prijs

Een van de laatste stappen voordat je straks je eigen e-book publiceert, maar wel een belangrijke! Je kiest de verkoopkanalen en je legt de verkoopprijs vast. Je ziet direct welke marge jij straks verdient bij welk verkoopkanaal. De marge die je verdient bij het verkopen van je boek via de boekhandel, zoals bol.com, Amazon, Kobo en Apple is wat lager dan wanneer je via onze webshop, jouw gratis auteurswebshop of social media/WhatsApp verkoopt. Benieuwd naar wat je kunt verdienen? Bekijk onze prijscalculator. Leuk om te weten: we bieden je e-book ook aan bij Kobo Plus, de populaire abonnementsdienst voor e-books!

price sell book

7. Laatste controle & publicatie!

Je bent bijna zover om je e-book te publiceren. We raden je in deze stap met klem aan om je bestanden en alle ingevulde gegevens goed te controleren voordat je publiceert. Downloadt bijvoorbeeld je epub en neem deze nog een keer helemaal door. Het is zonde wanneer straks jouw lezers je wijzen op eventuele foutjes in je boek. Is je ebook vervolgens helemaal foutloos? Druk maar op de knop en word een gepubliceerd auteur!

Vierende Mijnbestseller bookbuddy