Boek uitgevenBoek verkopen

Je boek verkopen via bol.com

Wanneer je jouw boek publiceert bij Mijnbestseller.nl, dan bieden wij je altijd de mogelijkheid om je boek te verkopen via bol.com. Om dit te realiseren hebben we alles wat je moet weten voor je op een rijtje gezet:

1 Waarom je boek verkopen via bol.com?

2 Hoe kan je jouw boek verkopen via bol.com?

3 Hoe maak je de verkoop van jouw boek bij bol.com tot een succes?

4 Waar kan je naast Bol.com jouw boek nog meer verkopen?

1. Waarom je boek verkopen via bol.com?

Bol.com is dé online shop in Nederland waar dagelijks miljoenen mensen kopen. Bol.com begon als boekshop en nog steeds vormen boeken een belangrijk onderdeel bij Bol. Werkelijk alle boeken kun je kopen bij bol.com, van het klassieke literaire werk tot aan zelf uitgegeven boeken. 

Bol.com: Gemakkelijk, goedkoop voor de klant en snel

Bol.com biedt het gemak van betalen, rekent geen verzendkosten aan de klant bij bestellingen boven €20 of als je een Bol Select lid bent en biedt korte levertijden. Dat is de kracht van Bol en dat maken ze ook waar.

Bol.com en Amazon.nl

Bol heeft lange tijd de alleenheerschappij gehad bij de online verkoop van boeken. Inmiddels heeft Amazon ook besloten om de Nederlandse markt te betreden en heeft al een aardig marktaandeel veroverd. Natuurlijk biedt Mijnbestseller.nl ook de mogelijkheid om je boek te verkopen via amazon.nl.

Keerzijde?

Voor niets gaat de zon op. Het verkopen van je boek via bol.com kost je wel wat van je auteursmarge. Bol.com wil iets minder dan 50% van de verkoopprijs als marge hebben. Een flinke hap dus, maar wil je de verkoop van je boek maximaliseren, dan moet je je boek zeker ook via Bol.com verkopen.

Verkoop je boek ook via de boekhandel!

Vergeet je de boekhandel niet? De boekhandel heeft het al vele jaren zwaar en zucht onder het juk van de online geweldenaren zoals Bol.com. Wij dragen de boekhandel een warm hart toe en raden je ten zeerste aan om je boek ook via de boekhandels te verkopen.

2. Hoe kan je jouw boek verkopen via bol.com?

Je kunt eenvoudig je boek beschikbaar maken via bol.com. Je doorloopt de publicatiestappen en in de stap Prijs kies je de verkoopkanalen en kies je dus ook voor bol.com. Nadat je jouw boek hebt gepubliceerd (koop eerst een proefexemplaar en controleer deze grondig!) duurt het gemiddeld een week voordat je boek te koop staat op Bol.com. Zo simpel is het.

ISBN is verplicht

Wanneer je jouw boek via Bol.com, Amazon.nl en de boekhandels wil verkopen dan is een ISBN verplicht. Dit kost eenmalig €12,75. Een ISBN is een internationaal nummer waardoor de boekhandels wereldwijd de uitgave van jouw boek kunnen herkennen. Voor iedere verschijning van jouw boek (paperback, hardcover, e-book) is een apart ISBN nodig. Wij plaatsen het ISBN met de barcode automatisch op de achterkant van je omslag, jij moet het ISBN in je manuscript zetten bij de colofonpagina

Jouw verkoopprijs, jouw royalty

Je legt in de stap Prijs ook de verkoopprijs vast en daarmee ook de marge die je per verkocht exemplaar verdient. Je ziet dat de marge die je verdient wanneer je je boek via je gratis auteurswebhop verkoopt enorm hoog is. De marge die je verdient wanneer je bij bol.com verkoopt is een stuk lager. Dat heeft alles te maken met de hoge marge die Bol.com per verkocht exemplaar eist. Tip: leidt de eerste golf kopers altijd naar je eigen auteurswebshop!

Inzicht in de verkopen bij Bol.com

Nadat iemand jouw boek heeft gekocht bij Bol.com wordt het geprint en bezorgd in het welbekende doosje. Jouw verkoopoverzicht wordt bijgewerkt nadat het boek is bezorgd, Mijnbestseller.nl krijgt dagelijks een update en werkt dat dagelijks bij. Maandelijks betalen we jou royalty indien deze meer dan €10 bedraagt.

Wereldwijd verzenden via bol.com?

Bol.com verstuurt boeken naar de meeste landen in de wereld, dus ook mensen uit het buitenland kunnen jouw boek kopen. Maar: weet je op voorhand al dat je veel buitenlandse klanten hebt, schakel dan de internationale verkoopkanalen in. Mijnbestseller.nl drukt boeken in de meeste Europese landen en dat scheelt enorm aan doorlooptijd en verzendkosten voor de klant!

3. Hoe maak je de verkoop van jouw boek bij Bol.com tot een succes?

Je boekt verkoopt helaas niet vanzelf, je moet een aardige inspanning leveren om de verkoop te stimuleren. Er staan honderdduizenden boeken op Bol.com, dus aan jou de taak om jouw boek op te laten vallen. Als je het goed aanpakt dan kun je ook via Bol.com de verkoop van jouw boek maximaliseren. 

Trefwoorden invullen

In de stap Informatie vragen we je om een aantal trefwoorden in te vullen. Doe dit zeker en besteedt er wat tijd aan. Het is helemaal geen garantie dat jouw boek wordt verkocht, maar de kans dat kopers jouw boek vinden als ze met hetzelfde trefwoord zoeken als dat jij hebt ingevuld wordt wel groter. 

Opvallende boekomslag

Wanneer kopers nog niet precies weten wat ze willen kopen, dan bladeren ze vaak door een of meerdere categorieën. Bol.com toont de boeken en de plaatjes van de voorkant van je omslag. Laat nou net het menselijk oog als eerste naar de plaatjes worden getrokken. Indien jouw boekomslag opvalt, dan zal de koper ook eerder kijken naar de titel van je boek en de omschrijving 

De titel en de omschrijving op Bol.com

Is het je gelukt om de aandacht van de koper te trekken via je omslag? Dan moet je deze nu gaan verleiden met de titel van jouw boek en de omschrijving. Een titel is in de regel kort en krachtig, maar de beste titel ooit blijft toch van Herman Finkers: ‘De cursus Omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door’. Bij de omschrijving verleid je de koper echt: maak deze nieuwsgierig (fictie) of stel vragen waarvan de antwoorden in het boek staan (non-fictie).

Sterren en reviews

Vraag lezers waarvan je weet dat ze jouw boek hebben gekocht en gelezen om een recensie. en vraag ze natuurlijk om deze recensie op Bol.com te plaatsen. Hoe meer sterren en reviews jouw boekt scoort op Bol.com ,hoe beter het is voor de verkoop. 

4. Waar kan je naast Bol.com jouw boek nog meer verkopen?

Je boek verkopen via Bol.com is een goed plan en raden we je van harte aan. Maar, er zijn meer mogelijkheden en die moet je zeker overwegen, Denk aan het verkopen van je boek via de gratis auteurswebshop die Mijnbestseller.nl je biedt. Koop tegen het laagste tarief zelf een voorraadje boeken en verkoop deze rechtstreeks aan vrienden, familie, kennissen en op beurzen. Maak gebruik van de interfaces met social media en Whatsapp die Mijnbestseller.nl biedt en verkoop zo aan je netwerk. Al deze mogelijkheden leveren jou als auteur verreweg de hoogste marge op, maak er dan zeker ook gebruik van! Meer inspiratie nodig? Lees onze blog over marketing.