Boek uitgeven

Waarom voor een self-publishing platform kiezen?

Self-publishing verwijst naar de keuze van de auteur om niet via een uitgeverij uit te geven, maar zelf zijn boek te maken van het begin tot het einde. Deze term dekt twee verschillende realiteiten. De kosten zijn namelijk heel verschillend naargelang de auteur ervoor kiest om alles zelf te doen of gebruik maakt van een platform zoals Mijnbestseller.

Wat zijn de verschillende stappen in het uitgeven?

  • Stap 1: Schrijf het boek
  • Stap 2: Opmaak en correctie van het manuscript
  • Stap 3: Administratieve formaliteiten
  • Stap 4: De cover maken
  • Stap 5: Afdrukken
  • Stap 6: Verspreiding en reclame

Publiceer je eigen boek

Je kan ervoor kiezen om alles zelf te doen, maar dit houdt ook verschillende administratieve procedures in. Ten eerste moet je jezelf registreren als uitgever of een bedrijf vinden waar je een ISBN-nummer kan aanvragen. Dit is essentieel om je boek te registreren bij verschillende distributeurs zoals bol.com en het Centraal Boekhuis. Eigen directe verkoop is enkel mogelijk indien je een online winkel hebt of de boeken zelf verkoopt. Om de boeken te kunnen leveren aan de distributeurs, moet je een bepaald aantal (papieren) boeken afdrukken. Dit brengt dan weer administratie- en opslagkosten met zich mee. Daarnaast ben je ook zelf verantwoordelijk voor het drukwerk, de omslag (volgens de juiste drukspecificaties) en eventuele externe hulp voor de layout, typografie, grammatica, en spelling.

Dit proces is zeer tijdrovend en duur. Als auteur neem je het risico dat je met een financiële kater én een hoop onverkochte boeken blijft zitten. Toch wilt dit niet zeggen dat niemand deze risico’s kan nemen. Overweeg deze optie wanneer je ervan overtuigd bent dat je een bepaald aantal boeken zult verkopen.

Gebruik een self-publishing platform

Mijnbestseller helpt je, als publicatieplatform, op een efficiëntere manier verder. Dankzij Printing on Demand worden je boeken slechts gedrukt wanneer ze besteld worden. Op deze manier minimaliseren we de risico’s, want je hoeft niet te investeren. Vraag in één klik een ISBN-nummer aan en ontwerp de opmaak van je boek gratis.

Voor wie is Mijnbestseller?

  • Schrijvers die er zeker van willen zijn dat ze gepubliceerd worden.
  • Auteurs die e-books, paperbacks of hardcovers willen maken. Vanaf drie exemplaren bieden we je aantrekkelijke volumekortingen aan. Gebruik onze prijscalculator om een inzicht te krijgen in de drukkosten van je boek.
  • Indien je geen direct zicht hebben op het aantal boeken dat je zult verkopen.
  • Auteurs die op zoek zijn naar een snelle, veilige en gemakkelijke manier om hun boek te publiceren.

Marketing en promotie

Zodra je boek klaar is, is het belangrijk om het zoveel mogelijk te promoten. Dit is tijdrovend en zeker niet gemakkelijk als je het voor de eerste keer doet. Volg de boekverkooptips op onze website voor een doeltreffende promotie.