1. Home
  2. Boek verkopen

Boek verkopen

Haal het maximale uit de verkoop van jouw boek

Dus, je bent klaar met schrijven en het is eindelijk tijd om je boek te verkopen. Spannend! Wij bieden meerdere mogelijkheden en hulpmiddelen aan om je doel te realiseren. Met ons platform verkoop je makkelijk je boek via bol.com, de boekhandels, je eigen webshop en social media.

Hulpmiddelen om je boek te verkopen

Ben je eindelijk klaar met het schrijven, redigeren en opmaken van je boek, moet je het boek ook nog zien te verkopen! Sommige schrijvers zien hier tegenop, anderen zien het weer als een uitdaging en vinden het leuk om te doen. Wij bieden met onze verkoopkanalen en promotiemogelijkheden in ieder geval alle ondersteuning om jouw boek tot een succes te maken. Zo krijg je gratis een auteurswebshop, bieden we interfaces met de belangrijkste social media en Whatsapp, is er natuurlijk onze eigen webshop en bieden we het verkopen via de boekhandels aan, waaronder bol.com, amazon.nl, managementboek.nl, Libris, AKO, Bruna, etc.

Jouw boek verkopen via bol.com

De meeste schrijvers willen hun boek verkopen via bol.com. Dat is aan de ene kant heel logisch: de positie van bol.com is onomstreden, miljoenen mensen kopen via bol.com en de boeken worden snel geleverd. Aan de andere kant levert de schrijver wel de meeste marge in bij het verkopen van het boek via bol: zo’n 45% van de verkoopprijs wordt geclaimd door bol.com.

Kies ook Amazon.nl en alle boekhandels voor een maximaal bereik 

Ga je voor een maximaal bereik? Verkoop je boek dan via alle boekhandels, dus naast bol.com ook op amazon.nl, managementboek.nl, Libris, AKO, Bruna, etc. Je kunt bij ons je eigen boek verkopen via alle boekhandels (ook Vlaanderen) zonder extra kosten. Nadat je je boek hebt gepubliceerd, duurt het circa een week voordat het op de webshops van alle boekhandels staat via de interface met het Centraal Boekhuis, lees hier hoe het werkt om je boek te verkopen via het Centraal Boekhuis. 

publish book selfpublishing platform

Je eigen boek direct verkopen

Naast het verkopen van je boek via bol en de boekhandels moet je altijd je boek ook online verkopen via de kanalen die wij je bieden. Dat levert je verreweg de hoogste marge op. Je krijgt gratis je eigen auteurswebshop, waar jouw boek (of boeken) te koop staan en je ook iets over jezelf vertelt en lezers contact met je kunnen opnemen. We zijn geïntegreerd met de belangrijkste social media zodat je eenvoudig je boek via Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp en LinkedIn kunt verkopen.

We bieden kosteloze widgets die je op je eigen website kunt plaatsen en we hebben natuurlijk onze eigen webshop waar jouw boek kan worden gekocht. Bekijk onze prijscalculator wat je verdient bij directe verkoop en verkoop via de boekhandels. Lees meer over het online verkopen van je boek.

sell your book selfpublishing

Boven verwachting

250 boeken verkocht in de eerste week …. dat had ik echt nooit verwacht! Je eigen boek verkopen kan echt.
Ronald Tukker, auteur van ‘Rotterdam in the house’

Boek verkopen aan de bibliotheek

We raden je altijd aan om je boek aan te bieden aan de bibliotheken. Dat is in Nederland zeer goed georganiseerd via NBD Biblion. NBD is een overkoepelende organisatie die bepaalt of jouw boek wordt aangeboden aan de bibliotheken. Het proces is heel eenvoudig: jij stuurt twee exemplaren naar NBD, het NBD bepaalt vervolgens of jouw boek wordt gerecenseerd, dan volgt een recensie en bij een positieve uitkomst wordt jouw boek te koop aangeboden aan alle bibliotheken. Dit resulteert in een order die varieert tussen de 20 en 200 exemplaren! Wat je moet doen om jouw boek te verkopen aan de bibliotheken hebben we netjes voor je op een rijtje gezet!

promote offline book

Je eigen boek internationaal verkopen

Wil jij je eigen boek ook in België verkopen? Of in andere landen zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Portugal? Geen enkel probleem! Wij drukken in deze landen ook en kunnen snel leveren tegen lage verzendkosten. In de meeste landen bieden we ook de boekhandels als verkoopkanaal aan, zoals in België, Duitsland, Spanje en Portugal. 

Wil je jouw boek ook in de Noord-Amerika verkopen? Kan ook! We hebben een wereldwijde interface met Amazon zodat je ook jouw boek in de VS kunt verkopen. Neem contact met ons op om internationale verkoopkanalen in te schakelen, of lees meer over het uitgeven en verkopen van je boek in het buitenland.

Je eigen boek promoten

Helaas verkoopt je boek niet vanzelf. Je kunt werkelijk alle verkoopkanalen inschakelen, maar dat is geen garantie voor succes. Dit betekent dat je het nodige aan promotie zal moeten doen en dat vraagt om inzet en doorzettingsvermogen. Gelukkig helpen wij je bij de promotie van jouw boek. Bekijk onze promotiepagina en doe inspiratie op bij alle promotiemogelijkheden die we je bieden, zoals het inzetten van social media, promoten via Whatsapp, een boekborrel organiseren, persberichten uitsturen, je auteurswebshop benutten, etc.

social media social network

Wat verdien je aan de verkoop van je boek?

Niet onbelangrijk: je wil natuurlijk wel wat verdienen aan de verkoop van je eigen boek, alhoewel het meestal niet de belangrijkste drijfveer is om te schrijven. Je bepaalt zelf de verkoopprijs en de verkoopkanalen en daarmee leg je ook je marges vast. Jouw marges verschillen per verkoopkanaal: het meest verdien je bij rechtstreekse verkoop via onze webshop, je auteurswebshop en social media en het minste krijg je bij verkoop van jouw boek via bol.com. Benieuwd naar wat je kunt verdienen? Bekijk onze prijscalculator.