Jouw online aanwezigheid

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat online aanwezigheid van groot belang is om als auteur bekendheid te krijgen en om je boek te promoten en te verkopen. Ben je hiervan nog niet overtuigd? Geloof ons op ons woord dat het je echt verder helpt. Ongetwijfeld ben je al aanwezig op social media, wat helemaal prima is natuurlijk, maar mocht je nog geen eigen website hebben, dan raden we je dit wel aan.  

De voordelen van een website

Social media zijn goed geschikt om aan je auteursstatus te werken, om je boeken te promoten en om ze te verkopen aan je familie, vrienden en collega’s. Een website heeft heeft haar eigen voordelen. Wanneer een website goed is opgezet kan deze veel organische bezoekers trekken die allemaal potentiële fans van je kunnen worden. En uiteraard is je eigen website bij uitstek geschikt om je boeken te verkopen. Dit kun je doen vanuit je eigen voorraad, waarbij je dan een persoonlijke noot mee kunt geven in de vorm van een handgeschreven boodschap, boekenlegger of speciale verpakking. Je kunt ook onze widgets of koopknoppen gebruiken, dan zorgen wij voor het betaalproces, het drukken en het bezorgen. Lekker gemakkelijk! Deze manier van direct verkopen levert je de hoogste marge op en vergroot je vindbaarheid op het internet. . 

Maar wat doe je als je geen eigen website hebt? Of wanneer je niet de tijd, ervaring, kennis hebt om dit te realiseren? Dan hebben wij een prima alternatief voor je: de auteurswebshop. Deze kun je via het publicatieplatform in slechts een paar klikken activeren!

Wat is de auteurswebshop van Mijnbestseller?

In het geval je het nog niet wist, iedereen die een account heeft bij Mijnbestseller kan eenvoudig een auteurswebshop activeren. Kosteloos. Dit is een pagina op het web waar jij iets over jezelf kunt zetten, je social media profielen kwijt kunt, inclusief je emailadres en je uiteraard je boek(en) kunt verkopen. Het is een eenvoudige maar doeltreffende pagina, die we met regelmaat van nieuwe functionaliteit voorzien. De ideale oplossing voor als je geen eigen website hebt, maar ook al sje wel een eigen website hebt kun je deze mogelijkheid natuurlijk benutten. 

Wanneer je jouw boek via de auteurswebshop verkoopt, krijg je dezelfde hoge marge als wanneer je via de webshop van Mijnbestseller verkoopt. Alleen net met een beetje meer persoonlijk tintje. De klanten worden niet gehinderd door andere boeken en kunnen iets over jou lezen en – als jij dat toestaat – contact met je opnemen. Daarnaast is de auteurswebshop ook vindbaar via Google.

de auteurswebshop van mijnbestseller

Hoe activeer je jouw auteurswebshop? 

Dit is echt heel eenvoudig. Nadat je bij Mijnbestseller bent ingelogd met je e mailadres en je wachtwoord, klik je op ‘Mijn auteurs’. Als je meerdere auteursnamen hebt, dan klik je op de auteursnaam waarvoor je een webshop wil activeren. Klik vervolgens op ‘Auteuswebsite creëren en bewerken’ en dan zie je het volgende scherm:

mijnbestseller auteurwebshop maken

Benodigde tijd: 2 minuten

Wat je vervolgens alleen nog moet doen om je webshop live te hebben is het volgende (noot: sommige stappen zijn optioneel)

 1. Kies jouw URL (of niet)

  Standaard maken wij de volgende URL aan voor jouw webshop: https://www.mijnbestseller.nl/auteursnaam. Je bent vrij om je auteursnaam aan te passen, alhoewel we je adviseren juist je auteursnaam te gebruiken. Goed voor je naamsbekendheid.

  url selectie mijnbestseller auteurswebshop

 2. Voeg je emailadres toe (of niet)

  Je kunt ervoor kiezen dat jouw kopers en fans rechtstreeks contact met je kunnen opnemen door je emailadres te tonen. Je bepaalt zelf welk emailadres je hiervoor wil gebruiken. Noot: dit is niet verplicht, jij bepaalt zelf of je dit wenst.

  emailadres inschakelen mijnbestseller auteurswebshop

 3. Voeg jouw social media profielen toe (of niet)

  Hetzelfde geldt voor jouw social media profielen. Je kunt ervoor kiezen om deze te tonen, maar je hoeft het niet te doen. Als je grote plannen hebt met je boek dan raden we je natuurlijk aan om hier wel gebruik van te maken en zo te werken aan de verdere groei van jouw community.

  social media instellingen mijnbestseller auteurswebshop

 4. Activeer je webshop

  Nadat je de bovenstaande hebt gedaan kun je jouw webshop activeren. Klik op ‘Opslaan’ en je website is per direct actief! Alle boeken die jij onder deze auteursnaam hebt gepubliceerd, zullen worden getoond en kunnen worden gekocht. We adviseren je om de URL zo veel als mogelijk te gebruiken bij je promotie-inspanningen. Wanneer klanten jouw boek kopen, zorgen wij voor het drukken, de verzending en het updaten van jouw verkoopoverzicht.

  mijnbestseller auteurswebshop activeren

 

Is de auteurswebshop iets voor jou? 

Wij zijn overtuigd van wel. Twijfel je nog? Laat ons je dan nog overtuigen, nu je al zover bent gekomen met lezen.

Wat is de auteurswebshop:

 • Een persoonlijke plek waar lezers direct jouw boek(en) kunnen kopen
 • Een verkoopkanaal dat je de hoogste marge biedt
 • Geschikt voor zoekmachines zoals Google
 • Volledig kosteloos en continu in ontwikkeling

Wat is de auteurswebshop niet:

 • Een vervanging voor een volledige eigen website 
 • Een plek waar je je al je eigen content kunt plaatsen 
 • Een garantie voor veel bezoekers en veel verkopen

Hoe je de auteurswebshop het beste kunt gebruiken 

Alhoewel de auteurswebshop geen garantie is voor veel verkoop, is het wel een krachtig instrument dat, mits goed benut, je veel verkoop kan opleveren. En, zoals we eerder vertelden, het levert je de hoogste marge op die wel kan oplopen tot factor 5 meer dan bij verkoop via de boekhandel. Niet onbelangrijk.  

Probeer dus jouw potentiële kopers naar je eigen webshop te leiden door de URL te gebruiken bij al je promotieactiviteiten, op je social media, sluit je mails af met de link naar je auteurswebshop, etc. Het leuke is, dat wanneer jij meerdere boeken hebt gepubliceerd, de kans ook nog eens aanwezig is dat ze ook andere, eerder gepubliceerd werk van je kopen. 

FAQ

Zorgt de auteurswebshop voor meer verkopen? 

We kunnen je natuurlijk niet garanderen dat je opeens meer gaat verkopen nadat jij je auteurswebshop hebt geactiveerd. Het verkopen van je boek gaat helaas niet vanzelf en van jou worden de nodige inspanningen verwacht om er een succes van te maken. We weten wel dat als het je lukt om je potentiële kopers naar jouw webshop te leiden, je de hoogste marge verdient en nieuwe volgers op je social media accounts kunt krijgen dan wel direct contact met je fans. En wij verzorgen alle processen voor je!. Neem een kijkje bij de verkoopkanalen om hier meer over te lezen. 

Kan ik de informatie op mijn webshop nog aanpassen nadat deze live is?

Zeker weten! Je kan op ieder gewenst moment je auteurswebshop aanpassen.

Als ik me bedenk, kan ik dan de auteurswebshop verwijderen? 

Ook dat is mogelijk. Je kunt bij ‘Mijn auteurs’ altijd kiezen voor ‘Ik wil geen website’ en je webshop wordt per direct gedeactiveerd. 

Waarom kan ik geen blogs plaatsen of mijn eigen kleuren kiezen? 

We hebben voor dit moment bewust gekozen voor een minimale variant. Maar, de webshop is continu in ontwikkeling en we zullen zeker nieuwe functionaliteiten toe gaan voegen. Heb jij goede ideeën? Neem contact met ons op!

Ik heb al een eigen website, hoe kan ik daar mijn boek(en) verkopen? 

Goede vraag. Als jij je eigen website hebt dan kun je gebruik maken van de widgets en koopknoppen die we aanbieden. Deze kun je direct nadat jij je boek hebt gepubliceerd gebruiken. De widget en koopknop zijn qua tekst en kleur aan te passen en eenvoudig te plaatsen. Het grote voordeel is weer dat je de hoogste marge verdient!