Waar ga je jouw boek verkopen?

We bieden je een hele reeks aan mogelijkheden om je boek te verkopen. Uiteraard spelen boekhandels zoals bol.com een belangrijke rol, maar ook via social media en je eigen webshop kun je jouw boek verkopen. We gaan de mogelijke verkoopkanalen voor je boek stuk voor stuk even langs.

Je boek verkopen via eigen webshop

We bieden je kosteloos een eigen webshop. Deze activeer je via ‘Mijn auteurs’ in een handomdraai waarna je jouw netwerk informeert over jouw webshop. Geïnteresseerden kunnen direct jouw boek kopen en zorgen ervoor dat je de hoogste marge per verkocht exemplaar krijgt.

Onze webshop

Jouw boek komt natuurlijk ook in onze webshop te staan. Mensen kunnen zoeken op jouw naam, de titel van het boek en ook het ISBN. Nadat ze jouw boek hebben gekocht printen wij het boek en zorgen wij voor de verzending. Uiteraard wordt ook je verkoopoverzicht bijgewerkt.

Social media

We hebben voor jou interfaces ontwikkeld met de belangrijkste social media, zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Je kunt eenvoudig berichten plaatsen en jouw netwerk kan direct jouw boek kopen! 

Whatsapp

Ook hebben we een interface met Whatsapp. Nog sterker: we hebben een aantal voorbeeldberichten voor je klaargezet! Zo kun je snel de diverse groepen waar je in zit op een leuke manier informeren over jouw net verschenen boek. En zodra de eerste in de groep jouw boek heeft gekocht en dit in de groep gooit, volgen er meer.

Je boek via Bol.com verkopen

De meeste boeken worden verkocht via bol.com. Het dikke mannetje van toen is uitgegroeid tot een fenomenale grote webshop. Boeken zijn nog steeds belangrijk voor bol.com. Let wel op: je boek via bol.com en de boekhandels beschikbaar maken zorgt niet automatisch voor verkoop. Er staan honderdduizenden boeken in de webshops dus de promotie van jouw boek is cruciaal.

Je boek via de boekhandels verkopen

De boekhandels zijn zeker interessant om ook in te schakelen. Je maximaliseert hiermee je bereik. Je levert wel marge in omdat boekhandels nu eenmaal een hoog percentage van de verkoopprijs verlangen. Boekhandels zullen niet snel jouw boek fysiek in de winkel leggen, maar je kunt altijd naar de lokale boekhandel gaan en met hen afspraken maken.

Je boek verkopen via Amazon

We bieden je ook een wereldwijde interface met Amazon. Zo kun je bijvoorbeeld ook je boek (e-book en paperback) verkopen in de Verenigde Staten. Persoonlijk vinden we de website van Amazon spuuglelijk, maar ze verkopen wel boeken.

verkoopkanalen mijnbestseller

Je boek uit eigen voorraad verkopen

We raden je zeker aan om altijd een klein voorraadje boeken in huis te hebben. Je zal merken dat, ervan uitgaande dat je met passie over je boek praat, mensen in je omgeving geïnteresseerd raken in je boek en deze per direct willen hebben. Wel zo handig om dan gelijk zaken te kunnen doen!

Zelfs internationaal je boek verkopen

We zijn in meerdere landen actief, dus je kunt ook je boek in andere landen verkopen, waarbij de dan lokaal je boek drukken en bezorgen. Dat scheelt weer in de doorlooptijd en bezorgkosten. We drukken bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje/Portugal en Nederland/België. In deze landen bieden we ook verkoopkanalen.

eBooks: extra mogelijkheden om je boek te verkopen

Voor eBooks bieden we natuurlijk ook deze verkoopkanalen. Je eBook komt ook nog eens bij de abonnementsdienst KoboPlus van Kobo en bol.com. En natuurlijk kun je je eBook ook nog eens verkopen via Google Books en Apple Books.

Ons advies: een goede mix

Wij adviseren je om een mix van de verkoopkanalen te kiezen. Heb je een groot netwerk op social media? Begin daar dan mee. Activeer ook direct je eigen auteurswebshop en leidt daar de eerste kopers naar toe, het levert je de hoogste marge op. Voor een maximaal bereik adviseren we je ook om de boekhandels, zoals bol.com, Libris en Bruna, in te schakelen. Tot slot: houd een klein voorraadje aan boeken thuis, er zijn altijd wel geïnteresseerden in de buurt die het boek willen kopen.