Bij deze stap breng je jouw volgers op de hoogte van jouw boek. Met slechts één druk op de knop.

Daarnaast kun je jouw vrienden op de hoogte brengen van je nieuwe boek. Dit gaat met een e-mail waarin wij al een gepersonaliseerde tekst voor je hebben gemaakt. Deze kun je nog aanpassen. Uiteraard is een link naar jouw website opgenomen. Via deze link komen je vrienden dus uit op jouw persoonlijke website waar ze meer over je boek kunnen lezen en je boek kunnen kopen. Uiteraard kunnen ze ook naar onze shop gaan waar jouw boek eenvoudig is te vinden.

Er zijn overigens nog voldoende mogelijkheden om jouw volgers en vrienden regelmatig te informeren over je boek of andere zaken (eigen website, blog, tweets, nieuwsbrieven).

Tips

  • Gebruik altijd de knop ‘Informeer volgers’.
  • Informeer je netwerk via je e-mail, maak de e-mail leuk op door bijvoorbeeld het omslag van je boek erin op te nemen en de link waar mensen jouw boek kunnen kopen.
  • Ga niet ‘spammen’, stuur alleen e-mails zodra je echt wat te melden hebt.

FAQ

Wat houdt de stap: ‘Volgers en community’ in?
Bij deze stap verstuur je een e-mail naar al je volgers. In de mail staat dat jij je nieuwe boek hebt gepubliceerd. Uiteraard is in de mail een link naar jouw website opgenomen, zodat geïnteresseerden direct naar jouw website kunnen gaan. Daarnaast is het mogelijk om vrienden een persoonlijke mail te sturen met jouw eigen tekst.

Hoe krijg ik volgers?
Je kunt volgers uitnodigen via je persoonlijke dashboard.

Moet ik de e-mailadressen van mijn vrienden zelf invoeren?
Ja, en als je heel veel vrienden hebt is dat dus wel even een klusje. Als het goede vrienden van je zijn, zijn ze echter vast al volger en dan krijgen ze automatisch al jouw e-mail dat jouw boek is gepubliceerd.

Waarom kan ik hier maar één keer gebruik van maken?
We willen voorkomen dat er spam gaat ontstaan doordat een schrijver bijvoorbeeld iedere dag gaat vertellen dat hij een boek (hetzelfde boek dus) heeft uitgegeven. Die boodschap vertel je één keer. Er blijven daarnaast nog ruim voldoende mogelijkheden om jouw boek onder de aandacht te blijven houden, zoals je eigen website, nieuwsbrief, blogs, tweets, etc.

Hoe kopieer ik de door jullie opgestelde voorbeeldtekst?
Dit is heel eenvoudig. Je gaat met je muis aan het begin van de tekst staan. Vervolgens houd je de linkermuisknop ingedrukt en ga je met je muis naar beneden totdat alle tekst is geselecteerd. Je klikt op de rechtermuisknop en klikt op ‘Kopieer’. Ga naar je e-mail toe (of een Word-document), klik weer op de rechtermuisknop en klik op ‘Plakken’. Wat nog sneller gaat: ga in de tekst staan en houd tegelijkertijd de toetsen [CTRL] en [A] ingedrukt. Alle tekst is nu geselecteerd. Houd nu de toetsen [CTRL] en [C] tegelijkertijd ingedrukt en alle tekst is gekopieerd. Ga nu weer naar je e-mail (of je Word-document) en houd de toetsen [CTRL] en [V] tegelijkertijd ingedrukt. De tekst is nu geplakt.

Hebben jullie nog andere suggesties voor een mailing?

  • Voeg de voorkant van het omslag in je e-mail toe
  • Voeg eventueel een foto van jezelf toe
  • Vergeet niet de verkoopprijs en het isbn
  • Neem altijd de link op waar het boek kan worden gekocht (= de link van je eigen website)
  • Vraag bekenden of ze de e-mail of de link willen doorsturen binnen hun eigen netwerk