Heel veel mensen zijn actief op een of meerdere sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn of Twitter. Met deze sociale netwerken kun je dus enorm veel mensen bereiken en zeker wanneer je lid bent van diverse subgroepjes is de kans groot dat je “gelijkgestemden” kunt bereiken.

Wij maken op basis van jouw boek en gegevens een widget aan. Deze widget kan je met één druk op de knop plaatsen op bijvoorbeeld je Facebook-pagina (je moet uiteraard wel even inloggen). Jouw vrienden en kennissen, maar ook mensen die je totaal niet kent, kunnen op het widget klikken om vervolgens op jouw site uit te komen en je boek te kopen.

Deze vorm van marketing is vele malen effectiever dan bijvoorbeeld het plaatsen van een advertentie in een krant. Bij een sociaal netwerk geldt dat wanneer mensen iets interessants zien, snel geneigd zijn dit door te vertellen aan hun vrienden en die vertellen het ook weer door. Zo kun je veel mensen bereiken.

Tips

  • Plaats altijd je widget op de sociale media die voor jou van toepassing zijn.
  • Vertel naast de widget ook meer over je boek op de sociale media.
  • Indien je geen gebruik maakt van sociale media, overweeg dan om dit wel te doen.
  • Kijk of je jouw boek (widget) ook op andere websites kunt krijgen. Dit kan heel eenvoudig met de knop ‘Eigen website’. Je bereikt hiermee weer een groter publiek.

FAQ

Wat houdt de stap: ‘Sociale media’ in?
Veel mensen zijn actief op één of meerdere sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn. Met deze sociale netwerken kun je enorm veel mensen bereiken en zeker wanneer je lid bent van diverse subgroepjes is de kans groot dat je mensen met dezelfde interesses bereikt.

Wij maken op basis van jouw omslag, de titel van je boek, jouw schrijversnaam en de omschrijving van je boek automatisch een ‘widget’ (een soort miniwebsite) aan. Deze widget kun je met één druk op de knop plaatsen op bijvoorbeeld je Facebook-pagina (je moet uiteraard wel even inloggen). Jouw vrienden en kennissen, maar ook mensen die je totaal niet kent, kunnen op het widget klikken. Vervolgens komen ze dan op jouw website uit en kunnen ze je boek kopen. Deze vorm van marketing is vele malen effectiever dan bijvoorbeeld het plaatsen van een advertentie in een krant. Bij een sociaal netwerk geldt dat wanneer mensen iets interessants zien, ze snel geneigd zijn dit door te vertellen aan hun vrienden en die vertellen het ook weer door. Zo kun je veel mensen bereiken.

Wat is een widget of een gadget?
Een widget is een soort miniwebsite, die je bijvoorbeeld op je LinkedIn- of Facebook-pagina kunt zetten. In de widget staat informatie over jouw boek. Wanneer bezoekers hierop klikken komen ze uit op jouw website.

Ik ben geen lid van een community site, moet ik dan wel lid worden?
Nee, je hoeft niet per se lid te worden. Maar je kunt het wel overwegen, velen zijn je voorgegaan en plukken daar de vruchten van: ze hebben bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoet, zijn lid van groepen van mensen met dezelfde interesses of hebben er nieuwe zakelijke contacten aan overgehouden.

Hoe plaats ik een widget op een website?
Klik op ‘Eigen website’, het widget is nu zichtbaar. Klik op ‘Plaats op je site’. Kopieer de code die nu zichtbaar is en plaats die via je site. Het kan zijn dat voor de laatste stap de systeembeheerder van de website dat moet doen.