Wat zou het leven zonder Google zijn? Eén ding is zeker: zonder Google zouden we veel langer moeten zoeken naar zaken die ons interesseren. En dat geldt ook voor jouw boek. Onze site is voor Google geoptimaliseerd, wat betekent dat die snel wordt gevonden en hoog op de Google-lijstjes terechtkomt.

Door jouw boek goed te omschrijven en van de juiste trefwoorden te voorzien neemt de kans enorm toe dat mensen, die bijvoorbeeld op het onderwerp of thema van jouw boek zoeken, jouw boek gaan vinden.

Tips

  • Beperk je tot circa tien à vijftien trefwoorden. Te veel trefwoorden leiden eerder tot een minder goed zoekresultaat dan een beter zoekresultaat.
  • Kies de trefwoorden die echt betrekking hebben op jouw boek. Bijvoorbeeld het genre, de doelgroep, het thema, etc.
  • De korte omschrijving is een kunst op zich. Vertel maar eens in een paar zinnen waar het over gaat. Neem hier de tijd voor en laat het anderen lezen.
  • Wees niet te bescheiden met het invullen van ‘Over de auteur’, aan de andere kant: vertel geen onwaarheden.

FAQ

Wat moet ik doen om door Google te worden gevonden?
Onze website is voor Google geoptimaliseerd. Om je boek vervolgens goed te laten vinden moet je heel zorgvuldig en compleet de kernwoorden invullen die jouw boek en met name waar het over gaat typeren. Ook moet je jouw boek kort omschrijven, waarbij het ook van belang is dat de juiste trefwoorden in de omschrijving terugkeren. Tot slot is het belangrijk dat jij als auteur ook wordt gevonden, daarom hebben we hier ook de omschrijving ‘Over de auteur’ opgenomen.

Google heb ik toch al bij publicatiestap 3 in gevuld?
Dat klopt, indien je het goed en volledig hebt ingevuld, hoef je in deze stap in feite alleen een check te doen. Maar omdat het zo belangrijk is dat je de trefwoorden en de omschrijving goed en volledig invult, hebben we Google ook in de promotiestappen opgenomen.