Op basis van de door jou ingevulde gegevens hebben wij automatisch een persbericht voor je opgesteld. Je kunt deze versturen naar alle partijen die mogelijk over jouw boek willen schrijven. Denk aan lokale media, websites en instanties die over het thema van jouw boek gaan. Overweeg iedere keer wanneer je een persbericht verstuurt of je ook direct de pdf van je boek (en het omslag) mee wilt zenden. In de meeste gevallen (journalisten) is het een eis dat ze ook je boek kunnen lezen. Partijen gaan in de regel uiterst integer om met jouw pdf. Ook kan het voorkomen dat een papieren recensie-exemplaar wordt gevraagd, stuur deze dan zeker op.

Tips

  • Stuur je persbericht alleen naar de relevante media. Media waarvan je weet dat ze over jouw onderwerp schrijven.
  • Richt je niet alleen op de grote media: Kijk juist naar de wat kleinere regionale media en vooral naar media die jouw genre behandelen.
  • Inventariseer online websites, discussiegroepen, bloggers over jouw onderwerp en stuur hun ook jouw persbericht.
  • Stuur je pdf van je manuscript (en het omslag) mee met het persbericht.
  • Indien je daarom wordt gevraagd: stuur een geprint exemplaar.

FAQ

Wat houdt de stap ‘Persbericht’ in?
Wij hebben, op basis van de door jou ingevulde informatie in de publicatiestappen, automatisch een persbericht opgesteld. Dit persbericht kun je versturen naar de voor jou relevante media en websites. We raden je aan om altijd bij het persbericht de pdf van je boek (en je omslag) mee te sturen.

Een persbericht is toch alleen voor bekende schrijvers?
Daar zijn de meningen over verdeeld. Natuurlijk, verwacht niet dat de alle grote landelijke media jouw boek zomaar gaan behandelen. Maar kleinere (regionale) kranten, huis-aan-huiskranten, magazines en/of websites kunnen dat wel doen. Afhankelijk van het thema van jouw boek en waar je woont zijn er diverse partijen te vinden, print en online, die het interessant vinden om iets over jouw boek te vertellen.

Wat kan ik zelf aanpassen aan het persbericht?
Wij leveren jou een mooi opgemaakt persbericht, maar dit is wel een standaardformaat. Je kunt deze helaas niet aanpassen. Wat je wel kunt doen is de tekst (en het omslag) van de pdf kopiëren en in een Word-bestand plakken. Zo kun je jouw persbericht helemaal naar je eigen wensen opstellen. Maak, zodra je klaar bent, een pdf van je bericht en verstuur deze.

Waarom moet ik een pdf van mijn boek meesturen?
Je bent niet verplicht om een pdf van je boek mee te sturen, maar het helpt natuurlijk wel. Indien er interesse is, kunnen journalisten gelijk jouw verhaal inzien en er een oordeel over hebben. Anders moeten ze reageren met alsnog het verzoek om een boek op te sturen.

Wat zijn voor mij relevante media? En hoe kom ik aan de adressen?
Dat hangt af van het thema van je boek en waar je woont. Lokale media (krant, radio, televisie, websites) zijn altijd interessant. Deze ken je waarschijnlijk al en kun je dus snel vinden. Op basis van je thema kun je ook kijken welke (landelijke) websites, organisaties, magazines er zijn en deze je boek toesturen.