Algemeen

Je publiceert je boek in zeven stappen:

 1. Algemeen
 2. ISBN
 3. Manuscript
 4. Publicatie-informatie
 5. Omslag ontwerpen
 6. Prijs
 7. Publiceren

Je wordt tijdens het uitgeven en publiceren begeleid door ons platform. Bij iedere stap krijg je uitleg over wat je moet doen, kun je de meest gestelde vragen inzien en geven we praktische tips. Je kunt altijd uitloggen en later weer inloggen om door te gaan waar je gebleven was. Ook kun je altijd, tot aan het moment dat je boek is gepubliceerd, teruggaan naar eerdere stappen en wijzigingen doorvoeren.

Keuze tussen een papieren boek en een e-book

We gaan ervan uit dat je een papieren boek én een e-book wilt publiceren, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor alleen een papieren boek of alleen een e-book. Aangezien bij het publiceren er andere gegevens nodig zijn bij een e-book (onder meer isb-nummer, omslag, verkoopkanalen), zijn dit straks een paar extra stappen. Onderaan iedere stap klik je op ‘Opslaan’ om de door jou ingevoerde gegevens op te slaan.

Tips

 • Raadpleeg altijd de ‘Veelgestelde vragen’ en de ‘Tips’.
 • Zorg dat je manuscript in orde is: haal de taal- en stijlfouten eruit en maak de bladzijden goed op.
 • Het omslag is het visitekaartje van je boek: maak hier iets moois van!
 • Prijs jezelf niet uit de markt door een te hoge verkoopprijs te vragen.
 • Denk goed na over je doelgroep en hoe je die kunt bereiken; dit bepaalt mede welke verkoopkanalen je wilt inschakelen.
 • Start al tijdens het publiceren met promotie, bijvoorbeeld door je nieuwe boek aan te kondigen, het ontwerp van je omslag te verspreiden, recensie-exemplaren te versturen.
 • Klik op de knop ‘Opslaan’ onderaan iedere pagina wanneer je gegevens wilt bewaren.
 • Gebruik de knop ‘Nieuw boek’ alleen als je met een compleet nieuw boek wilt beginnen, klik op je boek in de Mijn boeken pagina wanneer je door wilt gaan met je huidige boek. Er opent dan een popup waarin je de keuze hebt om je boek verder te bewerken.
 • Publiceer naast je paperback ook een hardcover versie van je boek. Sommige klanten hebben voorkeur voor een paperback, anderen voor een hardcover.

FAQ

Hoe werkt het uitgeven en publiceren van een papieren boek en een e-book?

Je kiest eerst of je wilt beginnen met je papieren versie of met je e-book. Bij de papieren versie kun je kiezen tussen hardcover en paperback. Vervolgens doorloop je alle publicatiestappen. Per stap wordt aangegeven wat er van je wordt verwacht en ondersteunen we je met de ‘Veelgestelde vragen’ en met ‘Tips’. Nadat je jouw papieren boek hebt gepubliceerd, kun je direct je e-book publiceren. Of andersom. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zowel een paperback als hardcover boek te publiceren.

Zijn de papieren versie en het e-book verschillende boeken?

Ja. Hoewel de inhoud in de regel wel gelijk zal zijn, zijn er toch verschillen. Zo is het nodig om, wanneer je dit wilt, voor je e-book een apart isb-nummer aan te vragen. Het omslag is bij het e-book anders en ook aan het te uploaden manuscript, waar de e-pub van wordt gemaakt, worden andere eisen gesteld. Tot slot kunnen de verkoopkanalen ook verschillen omdat er specifieke webshops zijn die alleen e-books verkopen.

Ik heb een paperback gepubliceerd, maar wil graag ook een hardcover uitgeven en publiceren. Kan dit?

Dat kan. Om je huidige boek ook als hardcover uit te geven, kun je je paperback kopiëren en vervolgens in stap 1 kiezen voor ‘hardcover’. Je kunt vervolgens heel eenvoudig je hardcover versie publiceren.

Wat moet ik doen als ik vragen heb tijdens het uitgeven en publiceren?

Raadpleeg eerst altijd de veelgestelde vragen en de tips. In verreweg de meeste gevallen wordt je vraag hiermee beantwoord. Mocht dit onverhoopt toch niet zo zijn, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Ik raak mijn gegevens steeds kwijt, hoe kan dit?

We slaan alle gegevens op, zodra je op de knop ‘Opslaan’ hebt gedrukt. De gegevens kunnen dus niet verdwijnen. Zeer waarschijnlijk heb je op de knop ‘Nieuw boek’ geklikt in plaats van op ‘Bewerken’ van het boek waar je mee bezig bent. Wanneer je op ‘Nieuw boek’ klikt, maken wij automatisch een nieuw leeg boek aan. Klik dus, nadat je bent ingelogd op de knop ‘Bewerken’, rechts van de titel van je boek.