In deze stap kun je een ISBN voor je boek aanvragen. Of je een ISBN nodig hebt, is afhankelijk van de verkoopkanalen die je in stap 6 kiest.

Indien je een ISB-nummer wenst, klik je op ‘ISBN aanvragen’. Nadat je dit hebt bevestigd en via de shop hebt betaald, krijg je direct jouw ISB-nummer. Wij plaatsen automatisch dit ISBN (nummer en barcode) op de achterkant van het omslag.

Tips

  • Zorg dat je een ISBN via stap 2 aanvraagt. Als je zelf een ISBN aanvraagt bij Bureau ISBN dan kunnen we dit ISBN niet gebruiken.
  • Je kunt verder gaan met het publiceren van je boek zonder ISBN aan te vragen. Als je later alsnog een ISBN wilt, kun je terugkeren naar deze stap en een ISBN aanvragen.

FAQ

Wat is een ISBN?
Het ISBN (of: ISB-nummer) is een unieke code die aan vrijwel iedere boekuitgave wordt toegekend, met als doel de transacties tussen partijen die zich bezighouden met de productie, distributie en verkoop van boeken te vergemakkelijken en eenduidig te maken. De afkorting staat voor Internationaal Standaard Boek Nummer.

Moet ik een ISB-nummer aanvragen?
Nee, een ISB-nummer is alleen noodzakelijk wanneer je jouw boek ook via andere verkoopkanalen, zoals (online) boekhandels, wilt verkopen. Het staat natuurlijk wel formeel wanneer je een ISBN hebt en maakt het boek ‘af’.

Wat kost een ISBN?
Wij rekenen voor een ISBN € 12,75.

Hoe snel krijg ik een ISBN?
Zodra je het ISBN hebt aangevraagd en betaald, krijg je jouw ISBN.

Moet mijn e-pub ook een ISBN hebben?
Wanneer je jouw e-book ook via (online) boekhandels en e-bookshops wilt verkopen, is een ISBN noodzakelijk. Jouw e-book wordt gezien als een andere versie dan je papieren boek en het is dan verplicht om hier een ander ISBN voor te hebben.

Hoe komt het ISBN op het omslag?
Nadat je jouw ISBN hebt gekregen, plaatsen wij dit, inclusief de barcode, automatisch op de achterkant van het omslag. Het isbn heeft altijd een vaste plaats op het omslag: op de achterkant, rechtsonder.

Wanneer moet je voor je boek een nieuw ISBN aanvragen?
Als je één of meer van de volgende zaken wijzigt: de prijs, het omslag, de inhoud of de titel. Een enkele tekstcorrectie is mogelijk zonder het ISBN te hoeven wijzigen, maar de inhoud van je boek mag dus niet ingrijpend veranderen. Je wijzigt je ISBN door je gepubliceerde boek uit publicatie te halen en vervolgens een nieuw ISBN aan te vragen in stap 2.