Bij deze stap maak je jouw omslag op (ook wel de cover genoemd). Je doet dit in drie stappen door een bepaalde layout te kiezen, een foto te uploaden en een kleurencombinatie te kiezen. Het is ook mogelijk om het omslag als geheel te uploaden. Voorwaarde is wel dat je een jpeg- of png-file uploadt. Houd in dit geval goed rekening met de afmetingen, gebruik de omslagcalculator om de juiste afmetingen te berekenen.

Het is ook mogelijk om ‘Geavanceerde opties’ te kiezen, zoals het verplaatsen van jouw foto op de achterkant van het omslag, kleurblokken te verplaatsen, de grootte en het lettertype van titel, auteursnaam en flaptekst aan te passen.

We bieden ook betaalde ontwerpdiensten aan: een ervaren typograaf maakt dan een cover op naar jouw wensen.

Tips

  • Het omslag is het visitekaartje van je boek, zorg dat dit er mooi uitziet!
  • Gebruik altijd een foto van voldoende resolutie! Wij adviseren een resolutie van tenminste 300 dpi.
  • Weet zeker dat je over de beeldrechten van je foto beschikt.
  • Wanneer je het omslag als geheel uploadt, moet dit een jpeg- of png-file zijn. Zorg dat deze afbeelding geen snijtekens bevat.
  • Let goed op de maatvoering wanneer je het omslag als geheel uploadt, gebruik de omslagcalculator.
  • Deel het omslag via jouw netwerk met vrienden en kennissen zodra het gereed is. Dit is al een mooie promotie voor je nog te verschijnen boek

FAQ

Wat houdt de stap ‘Omslag ontwerpen’ in?
In deze stap maak je jouw omslag compleet op via ons opmaakprogramma. In het kort kies je het template van je omslag, je uploadt een foto, je kiest een kleurencombinatie en tot slot het lettertype, de lettergrootte en de letterkleur van de titel en de auteursnaam.

Kunnen jullie het omslag voor me maken?
Dat kan, wij bieden betaalde vormgevingsdiensten aan.

Hoe kan ik een omslagtemplate kiezen?
Je kiest het template door met je muis op de templates te gaan staan en te klikken op het template van jouw keuze. Je kunt nadat je het template gekozen hebt doorgaan met de volgende stappen die je op dezelfde wijze kunt kiezen.

Waarom is er maar een beperkt aantal kleurencombinaties waaruit ik kan kiezen?
We denken dat we met deze kleuren voorlopig aan je wensen kunnen voldoen. We monitoren wel het gebruik van de kleuren en passen de mogelijkheden aan wanneer de behoefte aan meer of andere kleuren blijkt. Je kunt ons altijd jouw verzoek mailen.

Kan ik iedere foto uploaden?
Ja, maar let wel goed op dat je over de rechten van de foto beschikt!

Hoe laag kan de resolutie zijn om nog een goede kwaliteit te krijgen?
Dat hangt af van welke eisen je stelt aan de kwaliteit. Wij adviseren 200 dpi.

Mijn foto heeft andere maten dan de foto die ik in het template heb gekozen, wat nu?
Je kunt de foto uploaden en met je muis de foto over het template bewegen. Vervolgens kun je een uitsnede van de foto maken. We verkleinen of verschalen de foto niet.

Kan ik ook een pdf als omslag uploaden?
Nee, dat is niet mogelijk.

Kan ik het gehele omslag als jpeg of png uploaden?
Ja, je kunt het gehele omslag uploaden als plaatje (jpeg- of png-file). Houd goed rekening met de afmetingen en de rugdikte. Maak voor de afmetingen gebruik van de omslagcalculator. Houd rekening met de plaats van het ISBN en ons logo. Dat is standaard aan de onderkant van de achterkant van de cover. Let er ook op dat je hiervoor de juiste template gebruikt. Je kunt in de ontwerper in de eerste stap een template kiezen. Een van de templates bevat een hele foto (FullEmpty). Wanneer je deze kiest en vervolgens je eigen foto uploadt, komt je foto over de hele omslag.

Kan ik mijn pasfoto plaatsen op de achterkant van de cover?
Je kunt je pasfoto plaatsen op de achterkant van de cover. Zorg voor een kwalitatief goede foto. Je plaatst de foto bij je auteursgegevens onder ‘Mijn profielen’.

Kan ik ook een cover krijgen zonder jullie naam op de achterkant?
Nee, dat kan niet. Deze vormgeving is ons handelsmerk. Overigens is het gebruikelijk dat een uitgever vermeld wordt met naam en logo op de cover.

Hoe komt het ISBN op het omslag?
Indien je een ISBN hebt aangevraagd, plaatsen wij dit, inclusief barcode, automatisch op de achterkant.

Wat moet ik doen met de pdf die ik terugkrijg?
Je moet de pdf grondig controleren en kijken of deze helemaal naar wens is. Zoals de pdf is, zo is straks ook het omslag van je boek. Deze is al geconverteerd naar CMYK, de drukkleuren. Let op: de kleuren in de pdf (CMYK) kunnen wat afwijken van de kleuren op je beeldscherm (RGB).

Ik zie geen rugtekst op het omslag, hoe kan dat?
Wanneer je een relatief dun boekje publiceert, en de rug minder dan 6 mm is, dan is het niet mogelijk om een rugtekst te plaatsen.

Hoe ziet de binnenkant van het omslag eruit?
De binnenkant van omslag is, zoals bij bijna alle boeken, blanco. Dus de binnenkant van de voorkant en de binnenkant van de achterkant zijn leeg.

Hoe ziet het omslag van de e-pub eruit?
Voor het omslag van je e-pub gebruiken we alleen de voorkant van de cover.