Wat is de cover designer?

De Mijnbestseller.nl cover designer is een gratis programma waarmee je in vier eenvoudige stappen een professionele omslag kunt maken voor je boek. In de eerste drie stappen, vragen we je om je omslag te maken op basis van een aantal standaard sjablonen. Vervolgens kun je in de vierde stap alles zelf nog aanpassen naar jouw specifieke wensen.

Mocht je al direct tevreden zijn met de drie keuzes die je gemaakt hebt, dan kun je de deze laatste stap overslaan. Daarnaast kun je op ieder moment nog terugkeren naar de eerdere stappen om je keuzes aan te passen. Dus mocht je niet helemaal tevreden zijn met je keuzes, dan kun je altijd terug!

Stap 1: Layout

Het eerste wat je ziet wanneer je begint met je omslag is de keuze uit verschillende layouts voor je omslag. De verschillende layouts bepalen welke elementen straks op het omslag staan. Sommige layouts hebben bijv. geen afbeelding terwijl andere layouts juist wel een afbeelding hebben. Wat betreft de positie: je kunt ieder element straks zelf nog verplaatsen en vergroten of verkleinen.
Kies de layout die het beste bij jouw boek past en klik op volgende.

De afbeelding die op je cover staat is willekeurig gekozen, dus als je de afbeelding niet mooi vindt, kun je straks de afbeelding aanklikken en een andere afbeelding kiezen of zelf uploaden.

Mijnbestseller cover designer software
Je kunt elementen op je omslag verbergen of weer zichtbaar maken met behulp van de knop met het ‘oog’-icoon aan de linkerkant van het scherm.

Stap 2: Lettertypes

In de tweede stap maak je een keuze uit verschillende stijlen lettertypes die we voor je hebben samengesteld. We hebben verschillende lettertypes gekozen die goed bij elkaar passen, maar je kunt dit uiteraard zelf later nog aanpassen. Dit doe je door op de tekst te klikken waarvan je het lettertype wilt veranderen en vervolgens in het zijmenu dat verschijnt op het lettertype te klikken.

Mijnbestseller cover designer softwareStap 3: Kleuren

In deze stap kun je kiezen uit verschillende kleurencombinaties die we voor je hebben samengesteld. Het is handig om even elke optie aan te klikken, zodat je een kleurcombinatie kiest die goed bij jouw boek past. In het voorbeeld hieronder hebben we bijvoorbeeld gekozen voor ‘honing-mosterd’. Uiteraard kun je iedere kleur nog aanpassen door het betreffende element aan te klikken en vervolgens in het zijmenu een andere kleur te kiezen.

Mijnbestseller cover designer softwareStap 4: Zelf aanpassen

Als het goed is heb je nu een degelijke omslag voor je boek. Als je blij bent met het resultaat, fantastisch: je kunt deze omslag opslaan en doorgaan met je publicatie. Mocht je nog wat willen fine-tunen, dan kun je dat nu gaan doen!

Het zal je opgevallen zijn dat het voorbeeld van je cover groter is dan voorheen. Dit is zodat je eenvoudig op alle elementen kunt klikken en aanpassingen kan doen. De stippellijn langs je cover is de ‘afloop’ – alles buiten deze lijn wordt er normaliter afgesneden, dus let daar goed op.

Verder is er niet heel veel uit te leggen: klik op datgene dat je wilt aanpassen en in het zijmenu zie je de opties die je kunt aanpassen. Je kunt de positie, kleuren, lettertypes, afbeeldingen en de tekst zelf aanpassen. We zeggen niet dat de mogelijkheden oneindig zijn, maar er zijn er veel! Experimenteer er op los en wees creatief! Zodra je tevreden bent met je omslag, klik je rechtsboven op ‘opslaan’ en kun je door naar de volgende stap in het publicatieproces.

Mijnbestseller cover designer software
We vonden de afbeelding van de perzik niet de optimale keuze voor dit boek, dus we hebben wat aanpassingen gedaan.

Dat is onze cover designer!

We hopen dat deze introductie je geholpen heeft bij het beter begrijpen van onze cover designer. Ons doel is om het maken van je omslag zo eenvoudig en intuïtief mogelijk te maken, zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van het resultaat. Ben je tevreden met de mogelijkheden die we je bieden? Of vind je dat we nog dingen moeten verbeteren? We horen het graag via email: support[at]mijnbestseller.nl. Je feedback en ideeën helpen ons om de cover designer en ons platform verder te verbeteren.

Heel veel succes met je boek!