1. Home
  2. Koninklijke bibliotheek

Koninklijke bibliotheek

Jouw boek in de Koninklijke Bibliotheek

Als je wilt dat jouw boeken vereeuwigd worden, kun je ze opsturen naar het depot van de Koninklijke Bibliotheek. Hier kun je één exemplaar gratis ter beschikking stellen. Het gaat om boeken die in Nederland zijn uitgegeven ongeacht de taal of de vorm.

Alle publicaties komen in aanmerking

Alle in Nederland uitgegeven boeken en tijdschriften komen in aanmerking voor opname in het depot. Er zijn echter enkele uitzonderingen waar je rekening mee moet houden. Bij twijfel kunt je contact opnemen met de KB.

Iedereen kan boeken ter beschikking stellen

De KB neemt niet alleen boeken aan van uitgevers, (overheids-)instanties, stichtingen en verenigingen, maar ook van particulieren die in eigen beheer publiceren. Mijnbestseller levert zelf geen boeken aan de KB, dus het is aan jouw als schrijver om je exemplaar te deponeren.

Een fysieke publicatie deponeren

Voor het depot van Nederlandse publicaties ontvangt het KB graag jouw fysieke publicaties. Dit zijn onder andere boeken, rapporten, tijdschriften en kranten op papier of op een digitale gegevensdrager (cd/dvd).

Deze publicaties kun je sturen naar:

Depot van Nederlandse Publicaties
Afd. Documentverwerking
Postbus 74
2501 AJ Den Haag

Wanneer je een boek instuurt, vraagt het KB om een formulier mee te sturen:
Voor gedrukte boekpublicaties: pdf-formulier of Word-formulier

De KB gebruikt de extra gegevens die je op de formulieren kunt vermelden voor de titelbeschrijving in de Nederlandse Bibliografie.

Voor meer informatie kun je naar de website van de koninklijke bibliotheek.