1. Home
  2. NBD Biblion

NBD Biblion

Jouw boek in de bibliotheek met NBD Biblion

Na het uitgeven van een boek, is een van de doelen natuurlijk om dat boek in de bibliotheken te krijgen. Je kan dit doen door middel van NBD biblion. NBD biblion is een boekhandel die verkoopt aan alle bibliotheken in Nederland. Als zij jouw boek oppakken en goed recenseren, ligt het binnen de kortste keren in de bibliotheek.

Wat moet je doen?

Om in aanmerking te komen moet jouw boek eerste gerecenseerd worden. Hiervoor kun je recensie-exemplaren sturen naar:

NBD Biblion
Afdeling Aanbodselectie
Postbus 7454
2701 AL Zoetermeer

Als je boek niet eerder uitgegeven en dus nieuw is, stuur je 2 exemplaren naar bovenstaand adres. Als je boek een herdruk is of je stuurt een digitale media in (zoals een luisterboek) dan is 1 exemplaar voldoende.

Bij de recensie-exemplaren voeg je een brief toe met de winkelprijs van het boek, de boekhandelskorting en jouw adresgegevens. Wij raden het aan gebruik te maken van de Voorbeeldbrief van het NBD Biblion zelf.

Als jouw boeken bij het CB (Centraal Boekhuis) liggen is het aanleveren van recensie-exemplaren nog makkelijker. Je kunt de boeken ‘in nota’ zetten bij het CB met het aansluit nummer van NBD Biblion (72.29194.01). Hierdoor wordt er een automatisch recensie-exemplaar naar ze verstuurd wanneer er een nieuwe titel verschijnt.

NB: dit is niet mogelijk indien je een CB Compacte Dienstverlening aansluiting hebt.

Worden alle recensie-exemplaren in het aanbod opgenomen?

Er verschijnen in Nederland per jaar zo’n 25.000 boeken. Hiervan neemt NBD Biblion zo’n 15.000 op in het aanbod. Van de titels die geselecteerd worden, wordt verwacht dat ze goed in de verkoop zullen liggen bij de openbare bibliotheken. Dit betekent dus, dat niet alle titels worden gerecenseerd en deel worden van het aanbod. Wanneer jouw titel niet in het aanbod wordt opgenomen, ontvang je hierover bericht van NBD Biblion. Er worden geen recensie-exemplaren retour gestuurd.

Contact met NBD Biblion

De medewerkers van onderstaande afdelingen van NBD Biblion helpen je graag verder bij vragen:

Aanbodselectie (voor vragen over het sturen van recensie-exemplaren en ontvangen van recensieteksten):
aanbodselectie@nbdbiblion.nl

Redactie (voor inhoudelijke vragen over recensie teksten):
mi@nbdbiblion.nl

Inkoop, orderbegeleiding & Verkoop (voor vragen over de afhandeling van orders):
Inkoop-orderbegeleiding@nbdbiblion.nl

telefoon: (079) 3440 344.

voor meer informatie kun je naar de website van NBD Biblion.

 

Menu