1. Home
 2. Non-fictie lay-out ideeën

Non-fictie lay-out ideeën

Schrijf een non-fictie

Misschien deel je liever kennis dan fictie. Of het nou een zelfhelp boek, een handleiding of een geschiedenisboek is, self-publishing is de ideale manier om jouw kennisgebied met de wereld te delen. Hieronder hebben we de specificaties van onze favoriete non-fictie boek lay-out gedeeld. Voel je vrij om ze te gebruiken als je twijfelt over de lay-out van jouw boek!

Lay-out ideeën

Gebruik de autoriteit van een klassiek leerboek om uw kennis met anderen te delen. Deze lay-out is duur om te produceren en te verzenden, maar het heeft de integriteit van een encyclopedie.

 • Omslag Type: Hardcover

  Geef je boek wat meer plechtstatigheid

 • Formaat: 177 x 254mm

  Een groot boek voor grote ideeën

 • Papiersoort: Wit

  Voor een serieuze, academische uitstraling

 • Omslag Afwerking: Mat

  Voor een nette, fatsoenlijke look

 • Kleur Binnenwerk: Kleur

  Voor bijzondere grafieken en diagrammen

Een fatsoenlijke, no-nonsense lay-out. Meer draagbaar dan een hardcover, terwijl het groter-dan-gemiddelde formaat alsnog een indrukwekkende verschijning op elke boekenplank maakt.

 • Type Omslag: Paperback

  Goedkoper om te produceren, en gemakkelijker mee te nemen

 • Formaat: 170 x 240mm

  Een groot boek voor grote ideeën

 • Papiersoort: Wit

  Voor een serieuze, academische uitstraling

 • Omslag Afwerking: Mat

  Voor een nette, fatsoenlijke look

 • Kleur Binnenwerk: Zwart/wit

  Als je visuals er prima uitzien zonder kleur

Een lay-out die is ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen draagbaarheid en leesbaarheid. Hiermee worden je verzendkosten geminimaliseerd, en je winstmarges gemaximaliseerd.

 • Type Omslag: Paperback

  Goedkoper om te produceren, en gemakkelijker mee te nemen

 • Formaat: 155 x 235mm

  Houdt de verzendkosten laag

 • Papiersoort: Wit

  Voor een serieuze, academische uitstraling

 • Omslag afwerking: Mat

  Voor een nette, fatsoenlijke look

 • Kleur Binnenwerk: Zwart/wit

  Voor nog lagere drukkosten

Non-fictie omslag ideeën

Non-fictie omslagen zullen natuurlijk veel verschillen, afhankelijk van het onderwerp. Zoals gewoonlijk raden we je aan boeken te bekijken die vergelijkbaar zijn met die van jou om een idee te krijgen van de algemene stijl.

Natuurlijk is het belangrijkste doel van een non-fictie omslag om duidelijk te communiceren wat voor soort kennis je te bieden hebt aan je potentiele lezers. Het is waarschijnlijk ook een goed idee om te laten doorschemeren hoe je dit gaat communiceren. Wordt het traditioneel, serieus, en volgens het boekje, of ga je voor een meer onorthodoxe aanpak?

MOTIVATIE

Als je wel eens hebt rondgekeken in deze zelfhulp subgenre, zul je waarschijnlijk gezien hebben hoe een groot aantal van de omslagen uit felle kleuren bestaan, met vetgedrukte lettertypes, en nog gewaagdere uitspraken.

Deze omslagen richten zich rechtstreeks op het probleem dat potentiële lezers zou kunnen hebben. Een andere gebruikelijke strategie bij deze boeken is een zeer gedurfde titel die aandacht trekt.

VERHAAL

Voor non-fictie boeken die toch een soort verhaal bevatten, zoals geschiedenis, een gevalsstudie, of zelfs een biologieboek dat zich richt op een specifiek dier, zou je kunnen kiezen voor een omslag met wat dramatische flair.

Dit kan je helpen met het aantrekken van lezers die niet specifiek op zoek zijn naar een boek over jouw onderwerp, maar wel geïntrigeerd zijn door de manier waarop je het presenteert. Tuurlijk is het zo dat als je binnen een academisch niche-onderwerp schrijft, en je goed je lezers kent, je kunt doen wat je wilt!

ZAKELIJK

Soms zijn mensen alleen opzoek naar no-nonsense feiten en logica in een boek. Of het nu gaat om een handleiding met precieze instructies, of om een wiskundeboek dat niet veel aan interpretatie overlaat, voor veel auteurs is dit de juiste keuze.

Gelukkig is dit iets dat gemakkelijk kan worden overgebracht met een goede omslag. Hoewel dit type boek waarschijnlijk het minst afhankelijk is van zijn omslag om het juiste publiek te bereiken, kan het nooit kwaad om er wat moeite in te steken.

Je kan ook handige tips krijgen over het opmaken van je manuscript en het ontwerpen van je omslag op onze blog!