1. Home
  2. Privacybeleid

Privacybeleid

Dit privacybeleid legt uit welke informatie we verzamelen, verwerken en delen om onze diensten zo goed mogelijk aan je te kunnen leveren.

Wat voor soorten informatie verzamelen we?

Persoonsgegevens

We verzamelen de persoonsgegevens die je invult in je account. Dit omvat de informatie die je invult wanneer je je registreert op onze website en alle persoonsgegevens die je invult in onze website, zoals: je email, naam, adres, telefoonnummer, IP adres en auteursfoto’s. Ook kunnen we informatie verzamelen die in de gegevens zitten of over de gegevens gegaan (metadata), zoals: de creatiedatum van een bestand of de locatie waar een foto is gemaakt.

Bankgegevens

Op onze website word je gevraagd je bankgegevens in te vullen. Het invullen van je bankgegevens is volledig optioneel zolang je niet besluit je boek te willen verkopen via verkoopkanalen. We gaan zo zorgvuldig mogelijk met je bankgegevens om.

Data met speciale bescherming

In je account kun je je geslacht invullen. Dit is volledig optioneel: je hoeft dit niet in te vullen als je je hier niet prettig bij voelt. Informatie over je geslacht heeft speciale bescherminging onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Boekinformatie

We verzamelen informatie over de boeken die je in het platform opneemt. Dit omvat de titel, subtitel, auteur, de boekspecificaties (formaat, binding, papiersoort, etc.), omschrijvingen, mansucript, cover en prijsinformatie. Ook kunnen we informatie verzamelen die in de gegevens zitten of over de gegevens gegaan (metadata), zoals: de creatiedatum van een bestand of andere metadata van de bestanden die je uploadt.

Bestelinformatie

We verzamelen informatie over de orders die je plaatst op onze website. Dit omvat je contactgegevens, adressen, leveringsgegevens, de producten die je koopt en betaalinformatie.

Account gebruiksgegevens

We verzamelen gegevens over hoe je onze diensten gebruikt, zoals wanneer je een account maakt, wanneer je inlogt, wanneer je acties uitvoert op de website en hoe vaak je dit doet.

Cookies en analysegegevens

We gebruiken cookies om je gebruik van onze website zo prettig mogelijk te maken. Cookies gebruiken we onder andere voor de volgende doelen:

  • Authenticatie: wanneer je automatisch wilt inloggen wanneer je onze site bezoekt, slaan we bepaalde authenticatieinformatie op in een cookie.
  • Informatie over je huidige sessie: we slaan een aantal unique waardes over je huidige bezoek aan onze website op. Deze waardes bevatten geen detailinformatie over de dingen die je doet op onze site. Ze zorgen er puur voor dat de site naar behoren functioneert.
  • Taal: we slaan de huidige taal van de site op in een cookie
  • Analyse en onderzoek: we gebruiken bepaalde cookies om beter te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Deze cookies helpen ons bij het analyseren welke delen van de website vaakt gebruikt worden en welke delen verbeterd moeten worden. Deze data is anoniem en door ons niet terug te leiden tot een specifiek persoon.

Hoe gebruiken we deze informatie

We gebruiken deze informatie om de diensten van onze site te leveren, inclusief de diensten die in onze algemene voorwaarden zijn genoemd. Dat doen we als volgt.

Om onze diensten te leveren en verbeteren

We gebruiken de informatie die we verzameld hebben om je in staat te stellen om boeken te maken, bestellen en te verkopen. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken, gebruiken we je persoonsgegevens en boekinformatie. Zo kun je snel je boeken aanpassen en opnieuw bestellen zonder dat je onnodig je gegevens opnieuw moet invullen. Daarnaast gebruiken we je boekinformatie om je boek te drukken, beschikbaar te maken via de verkoopkanalen die je gekozen hebt, en je boek te leveren aan klanten die het boek via de gekozen verkoopkanalen besteld hebben.

  • Royalty’s uitbetlaen: als je je boek gepubliceerd hebt en het verkocht is via een verkoopkanaal, dan gebruiken we je bankgegevens om je royalty’s aan je te betalen. Dit is de enige situatie waabij we gebruik maken van je bankgegevens.
  • Ontwikkeling van onze diensten: we proberen continu onze diensten te verbeteren. We gebruiken de informatie die je invult en de gebruiksgegevens om onderzoek te doen en verbeteren te ontwikkelen en te testen.
  • We gebruiken je gebruiksgegevens voor onze interne metingen. Zo meten we hoeveel gebruikers gebruik maken van onze website en hoe gebruikers gebruik maken van onze diensten.

Om met je te communiceren en je te helpen

We gebruiken de informatie die we verzameld hebben om effectief met je te kunnen communiceren. We gebruiken je gegevens om je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelen, je gepersonaliseerde marketingberichten te sturen, je advies te geven wanneer je vastzit, en je te helpen wanneer je hierom vraagt.

Hoe delen we deze informatie?

We nemen je privacy uiterst serieus. Daarom delen we alleen informatie die absoluut noodzakelijk is en we delen dit alleen met partners die we vertrouwen.

Betaling

We willen ervoor zorgen dat wanneer je betaalt voor een bestelling of dienst, dat dit veilig is. Om dit mogelijk te maken, delen we je bestelinformatie met onze betaalprovider. Zij bewaren en verwerken je gegevens op basis van de AVG regelgeving.

Wanneer je boeken verkoopt, betalen we royalty’s aan je uit naar je bankrekening. Om dit te doen, moeten we je bankgegevens doorgeven aan onze bank.

Drukken en leveren van boeken

Om je boeken te kunnen drukken en leveren, delen we je boekinformatie en bestelinformatie met onze drukkers. Zij bewaren je boek- en bestelinformatie volgens de AVG regelgeving. Daarnaast delen ze je verzendgegevens met de vervoersdienst.

Publiceren

Om je boeken te kunnen verkoepen, moeten je boeken beschikbaar zijn via verkoopkanalen. We delen je daarom je boekinformatie met de verkoopkanalen die je geselecteerd hebt. Wanneer je je boek uit publicatie haalt en verwijdert geven we aan de verkoopkanalen door dat je boek niet langer te koop is, maar we kunnen niet beloven dat ze alle informatie over je boek verwijderen.

Sociale diensten

We delen soms data met verschillende sociale diensten. Dit omvat het sturen van de boek link naar social media wanneer je je boek deelt met onze social media functionaliteit.

Het omvat ook het delen van je adres – zonder je naam – met Google Maps wanneer je je adres invult in je account. We delen je adres met Google Maps om te controleren dat het adres klopt en om je een locatie te laten zien op een kaart. Zo kunnen we voorkomen dat we straks bestellingen versturen naar een adres dat niet bestaat.

Justitie en wettelijke verzoeken

We delen informatie met justie of wanneer we een wettelijk verzoek dit van ons vereist. Zie de sectie ‘Hoe reageren we op wettelijke verzoeken of om schade te voorkomen’ voor meer informatie hierover.

Voor het maatschappelijk belang

Soms verwerken we gegevens om anonieme statistieken te ontwikkelen om het maatschappelijk belang te dienen. Dit omvat het leveren van statistieken aan kranten, (wetenschappelijk) onderzoek, en marktonderzoek.

Wat is onze wettelijke grond?

We verzamelen, gebruiken en delen informatie zoals hiervoor beschreven. Dit doen we op de volgende wettelijke gronden:

  • In overeenstemming met je toestemming: door het invullen van je gegevens of het verwijderen ervan, heb je zelf de controle over welke informatie we bewaren en delen.
  • Om aan onze wettelijke verplichtingen te doen
  • Om aan onze algemene voorwaarden te voldoen
  • Omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor het functioneren van ons bedrijf. Dit omvat het leveren van een gebruiksvriendelijke, innovatieve, winstgevende self-publishing dienst en boek druk dienst.
  • Om essentiele belangen van jou of anderen te beschermen.

Hoe kun je je rechten onder AVG uitvoeren?

Onder de AVG regulering heb je het recht om toegang te hebben tot je informatie en deze informatie te beweren, verwijderen en verplaatsen. Standaard heb je toegang tot al je persoonsgegevens, boekinformatie en bestelinformatie. Je kunt deze gegevens eenvoudig bekijken, aanpassen en downloaden van onze website door in te loggen in je account.

Daarnaast geeft AVG je ook het recht om bezwaar te maken tegen bepaalde gegevensverwerking en bepaalde verwerking te blokkeren. Dit omvat het recht om bezwaar te maken tegen het verwerken van je informatie voor marketingberichten. Je kunt dit recht uitvoeren door in je accountinstellingen aan te geven dat je geen nieuwsbrieven wilt ontvangen.

Gegevensretentie en accounts verwijderen

We slaan je informatie op totdat deze informatie niet langer nodig is om onze diensten te kunnen leveren of wanneer je account verwijderd wordt. Daarnaast ben je vrij om je persoonsgegevens en boeken te verwijderen uit je account.

Je kunt je gehele account laten verwijderen door ons een email te sturen vanaf het e-mailadres waarmee je je ook geregistreerd hebt op onze site. Wanneer je je account verwijdert, verwijderen we de volgende gegevens:

  • Persoonsgegevens, inclusief bankgegevens
  • Boekinformatie
  • Bestelinformatie
  • We zullen gebruiksgegevens verwijderen voor zover we deze gebruiksgegevens aan je account kunnen koppelen: sommige gebruiksgegevens zijn anoniem en niet langer aan je account te koppelen, deze gegevens kunnen we daarom niet verwijderen.

We verwijderen geen facturen, omdat we wettelijk verplicht zijn deze te bewaren.

Hoe reageren we op wettelijke verzoeken of om schade te voorkomen?

We zullen je informatie raadplegen en delen met regelsgevers, justitie en anderen in de volgende gevallen:

  • Wanneer we een wettelijk verzoek ontvangen en we ter goeder trouw zijn dat we bij wet (in onze eigen jurisdictie of die van het wettelijke verzoek) verplicht zijn dit verzoek te honoreren.
  • Wanneer we te goeder trouw geloven dat het noodzakelijk is dat we meewerken aan onderzoeken die de dood of dreigend lichamelijk letsel aan ons, jou of anderen proberen te voorkomen.

Informatie die we verzameld hebben kunnen we langer bewaren dan eerder beschreven onder ‘gegevensretentie en accounts verwijderen’ wanneer deze informatie onderdeel is van een lopend wettelijk verzoek.

Hoe gaan we om met gegevens en hoe dragen we die over?

We werken met drukkers en verkoopkanelen in veel verschillende landen. We delen informatie met deze partners wanneer je beslissingen in onze website dit noodzakelijk maken. Het is dan noodzakelijk om je informatie over te dragen zodat we de gewenste diensten kunnen leveren. Het is mogelijk dat in dit geval je informatie buiten de EU wordt opgeslagen.

Bijvoorbeed, wanneer je een boek wilt laten drukken en leveren in het buitenland, dan delen we je boek informatie en bestelinformatie met de dichtstbijzijnde drukker. Voorbeeld 2: wanneer je een boek publiceert dan dragen we je boekinformatie over aan het verkoopkanaal dat je geselecteerd hebt.

Hoe neem je contact met ons op?

Als je vragen hebt over dit beleid of de manier waarop we informatie verzamelen, bewaren en verwerken, neem dan contact met ons op via internet of de post:

Online
privacy@mybestseller.com

Post
Mybestseller B.V.
Delftestraat 33
3013AE Rotterdam
Nederland

Als je een privacyklacht wilt indienen, richt je vraag dan aan Mybestseller’s functionaris gegevensbescherming (DPO). Eventueel kun je je ook richten tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Laatst bijgewerkt: 25 mei 2018

Menu